Η "Μάχη" του ξίφους συνεχίζεται στις Ενοπλες Δυνάμεις

 


Το ΓΕΣ χθες στην ιστοσελίδα του δημοσιευσε φώτο απο την ορκωμοσία 3  Ανθυπολοχαγών Διερμηνέων του Σώματος Στρατιωτικών Γραμματέων    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   που διορίστηκαν με διαγωνισμό ΑΣΕΠ .

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ δέχτηκε επικοινωνία   προερχόμενων απο ΑΣΣΥ στρατιωτικών   οι οποίοι αν και έχουν γίνει Αξιωματικοί εδώ και χρόνια δεν έχουν λάβει το ξίφος  που δικαιούνται και βλέπουν να το λαμβάνουν νεώτεροι συνάδελφοί τους που προέρχονται απο διαγωνισμό .

Για το θέμα πριν λίγες ημέρες  απάντησε σε επίκαιρη  ερώτηση της Ελληνικής Λυσης ο ΥΕΘΑ που ανέφερε 

Τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ), από πλευράς τους και σύμφωνα με τις σχετικές πιστώσεις του λειτουργικού τους προϋπολογισμού, έχουν μεριμνήσει για τη σταδιακή απονομή των ξιφών στα δικαιούμενα στελέχη, εξαιρουμένης της ανελαστικής υποχρέωσης απονομής ξιφών για τους αξιωματικούς προερχόμενους από παραγωγικές σχολές (ΑΣΕΙ) ως απαραίτητο στοιχείο της στολής που φέρουν. Στην παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση Διακλαδικής Συμφωνίας - Πλαίσιο, πέρα των ανωτέρω, για την προμήθεια επιπλέον ξιφών από τα ΓΕ, τα οποία θα επιδοθούν στους δικαιούχους σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, καλύπτοντας σημαντικό αριθμό εκκρεμοτήτων των ΓΕ και εξομαλύνοντας τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις στην προβλεπόμενη διαδικασία.

Εντύπωση μας κανει οτι αναφέρει οτι υπάρχουν ακόμη και απόστρατοι Αξιωματικοί που δεν έχουν λάβει  ξίφος ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  .Παντως να σημειώσουμε εδώ οτι καλό να τηρείτε η αρχαιότητα  στην χορήγηση ξίφους που σαφώς δικαιούνται όλοι οι Αξιωματικοί  όλων των προελεύσεων .

Αλλωστε εκτός των προερχόμενων απο ΑΣΣΥ υπάρχουν και Αξιωματικοί απο τον θεσμό των ΕΜΘ και  αρκετοί έχουν αποστρατευτεί ....


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....