Black Hawk -Δείτε σε βίντεο να πετάνε αυτόνομα χωρίς πλήρωμα . Η συμφωνία με την Ελλάδα

 


Την  5 Απριλίου 2024  η κυβέρνηση της Ελλάδας υπέγραψε  Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) επισημοποιώντας την πρόθεσή της να προμηθευτεί 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk που κατασκευάστηκαν από τη Sikorsky, μια εταιρεία Lockheed Martin (NYSE: LMT), μέσω της Πώλησης Ξένων Στρατιωτικών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Το τελευταίας γενιάς UH-60M θα υποστηρίξει τον συνεχή εκσυγχρονισμό του Υπουργείου Άμυνας και θα χρησιμεύσει ως αξιόπιστο ελικόπτερο για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας», δήλωσε ο Paul Lemmo, πρόεδρος της Sikorsky. Το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Black Hawk, το οποίο εμπιστεύονται και λειτουργεί από περισσότερα από 35 κράτη, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού συμμάχων του ΝΑΤΟ, παρέχει απαράμιλλη παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας .

Πόσοι όμως γνωρίζουν οτι τα ελικόπτερα αυτά σε ειδική μετατροπή έχουν πετάξει και αυτόνομα χωρίς πιλότους .Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ σας παρουσιαζουμε το βίντεο που σίγουρα θα είναι και το μέλλον......

Η Sikorky, μια εταιρεία Lockheed Martin, και η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) απέδειξαν με επιτυχία στον αμερικανικό στρατό για πρώτη φορά πώς ένα ελικόπτερο Black Hawk που πετά αυτόνομα μπορεί με ασφάλεια και αξιοπιστία να εκτελέσει αποστολές ανεφοδιασμού εσωτερικών και εξωτερικών φορτίων. επιχείρηση διάσωσης. Πραγματοποιήθηκαν στις 12, 14 και 18 Οκτωβρίου ως μέρος του πειράματος του Αμερικανικού Στρατού Project Convergence 2022 (PC22), οι πτήσεις δείχνουν πώς τα υπάρχοντα και μελλοντικά πιλοτικά ελικόπτερα κοινής ωφέλειας θα μπορούσαν μια μέρα να πετούν σύνθετες αποστολές σε μειωμένο πλήρωμα ή αυτόνομη λειτουργία. Αυτό θα έδινε στους διοικητές και τους αεροπόρους του Στρατού μεγαλύτερη ευελιξία στο πώς και πότε χρησιμοποιούνται αεροσκάφη και πιλότοι, ειδικά σε περιορισμένη ορατότητα ή αμφισβητούμενα περιβάλλοντα.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....