Που καλούνται οι απόφοιτοι της ΣΜΥ να βάλουν υπογραφή ..

 



Μια εξαιρετική πρωτοβουλία μας κοινοποίησε το το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) σχετικά με 
την αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), την αναγνώριση των πτυχίων τους, ισότιμα με τα ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Θέτουν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής και ζητούν την στήριξη όλων των αποφοίτων των Σχολών Υπαξιωματικών  μέσω της γνωστής εφαρμογής ηλεκτρονικών υπογραφών . 

Όπως αναφέρουν από το 1992 η εισαγωγή των  σπουδαστών στις  Σχολές  Μονίμων Υπαξιωματικών γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με τους  Ν.2913/2001, Ν.4361/2016 η εισαγωγή στις Σχολές Υπαξιωματικών και των τριών κλάδων γίνεται μέσω  των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η διάρκεια φοίτησης είναι τριετής και θεωρούνται Ανώτερες Σχολές (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα). Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα οι απόφοιτοι τους θεωρούνται απόφοιτοι Λυκείου με επαγγελματική κατάρτιση αντίστοιχη με αποφοίτους ΙΕΚ όσον αφορά το πτυχίο τους.

Ζητάμε την αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), την αναγνώριση των πτυχίων τους, ισότιμα με τα ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, από τη στιγμή που οι πτυχιούχοι είναι Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στις Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στηρίξτε την  εξαιρετική πρωτοβουλία  βάζοντας την ηλεκτρονική υπογραφή σας ,μέσω της εφαρμογής ΕΔΩ 

Εμείς σαν ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ εκτός του να προσυπογράψουμε το ψήφισμα , να υπενθυμίσουμε  ακόμα  οτι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός   είχε μιλήσει και για την αποκατάσταση της αδικίας σχετικά με την μισθοδοσία τους (που είναι στο 1/3 των αντίστοιχων σπουδαστών των Σωμάτων Ασφαλείας ) . Από τότε πέρασαν 14 μήνες ....

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....