Ποιοί Στρατιωτικοί είναι στην αναμονή για αυξήσεις ...Ο Υπουργός Αμυνας δικαιώνει άρθρο μας

 


Πρίν λίγες ημέρες  στο άρθρο μας   με τίτλο O πίνακας της Σχολής Ευελπίδων που θα έπρεπε να χτυπήσει συναγερμό στο Άμυνας ... αναδείξαμε το θέμα  ότι  παρά την αύξηση των θέσεων των εισακτέων στις Πανελλήνιες  ,  προφανώς λόγω της κάθετης πτώσης του ενδιαφέροντος προς αυτές ,απο τους υποψήφιους των Πανελλαδικών   και παρά την συνεχή μείωση  και της βάσης εισαγωγής ,μείωση αντί για αύξηση έχουμε στους σπουδαστές  που είναι και φοιτούν σε σχολές, ειδικά του Στρατού Ξηράς, σε αντίθεση με  την δήλωση του ΥΕΘΑ κ. Δένδια που σε απάντησή του στην Βουλή  ανέφερε ότι ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και θα αυξηθεί περαιτέρω στα προσεχή ακαδημαϊκά έτη.

Και έρχεται η χθεσινή ομιλία του ΥΕΘΑ στην Βουλή  που δικαίωσε το παραπάνω άρθρο μας αφού ανέφερε  ότι  Και να σας πω από τώρα ότι θα φέρω, εάν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, και μια διάταξη για τα μισθολογικά των Ανθυπολοχαγών ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων, γιατί είχε παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των εισερχομένων για να υπάρχει κινητροδότηση.

Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ να υπενθυμίσουμε στον κ.  Υπουργό ότι σε λίγες ημέρες έχουμε Πανελλήνιες εξετάσεις και κανείς στο Υπουργείο Άμυνας δεν  θα θέλει να επαναληφθεί το 2023 , με τις πολλές κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές ειδικά του Στρατού Ξηράς που αυξήθηκαν στην συνέχεια  με τον σημαντικό αριθμό παραιτήσεων που ακολούθησε. Οπότε η ρύθμιση για την μισθοδοσία τους που είναι τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών όπως ανέφερε ,  πρέπει να επισπευσθεί  εφόσον εκτός των Πανελληνίων που πλησιάζουν , είναι και προεκλογική δέσμευση και του Πρωθυπουργού ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  , αλλά και της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Όσο για τους  υπόλοιπους Στρατιωτικούς που περίμεναν πολλά απο την ομιλία του ΥΕΘΑ στην Βουλή μάλλον θα περιμένουν αρκετά ακόμη ....Μακάρι να έχουμε λάθος .

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....