Μία φωτογραφία με μήνυμα και ποιοί κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα κάτω απο το χαλί ...


 Μία ανάρτηση  στο facebook του Αντιστράτηγου ε.α. Λάμπρου Τζούμη μας τράβηξε την προσοχή .Ο Στρατηγός δημοσίευσε την παραπάνω  φωτογραφία απο την παρουσία του Αρχηγού των Ε.Δ. του Ισραήλ στην πρώτη γραμμή  και έκανε μια σύγκριση με την Ελληνική πραγματικότητα που αξίζει να παραθέσουμε .

Λάμπρος Τζούμης

Ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ανάμεσα σε στελέχη και στρατιώτες του στο μέτωπο του Λιβάνου, Αν δεν είχε τα διακριτικά δεν θα ήταν δυνατόν να τον ξεχωρίσουμε.

Μέσα από μια φωτογραφία μπορεί κανείς να διακρίνει την αντίληψη περί επιχειρησιακής ετοιμότητας και πολεμικής προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ισραήλ. Ο Αρχηγός είναι μαζί με τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, τους δίνει οδηγίες, τους εμψυχώνει με την παρουσία του και διοικεί δια του παραδείγματος.
Στη χώρα μας δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στις παρατάξεις και στις επιθεωρήσεις. Η καθαριότητα των χώρων, η σωστή αρχειοθέτηση και τα γυαλισμένα άρβυλα αποτελούσαν πάντα τα στοιχεία ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της στρατιωτικής ιεραρχίας και τα πραγματικά προβλήματα κρύβονται κάτω από το «χαλί».
Επί των «ημερών μου» στο στράτευμα είχε δοθεί εντολή κατά τη διάρκεια επισκέψεων της πολιτικής ηγεσίας να μην αναφέρουμε θέματα που έχουν σχέση με χαμηλή «επάνδρωση».
To πρόβλημα της χαμηλής «στελέχωσης» των μονάδων του Στρατού Ξηράς όπως είναι ο σωστός όρος (λόγω της παρουσίας σήμερα και των γυναικών στο στρατό), σε συνδυασμό με μια σειρά προβλημάτων επηρεάζουν την εκπαίδευση και φαλκιδεύουν το αξιόμαχο των Ε.Δ. Η διεξαγωγή της εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται από συμβατισμούς που οφείλονται κυρίως στην απασχόληση του ήδη μειωμένου προσωπικού για ανάγκες ασφαλείας και λειτουργικών αναγκών. Οι ασκούμενοι Διοικητές τμημάτων δοκιμάζονται σε συνθήκες που απέχουν πολύ από αυτές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε συνθήκες μάχης. Ο μικρός χρόνος διάρκειας θητείας των οπλιτών και η ανάθεση σ΄ αυτούς πολλαπλών καθηκόντων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεκπαίδευτης εφεδρείας, η οποία αποτελεί ζωτικό επιχειρησιακό τομέα της εθνικής πολεμικής προπαρασκευής.
Μετά το επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ στις 7 Οκτ. μέσα σε 48 ώρες ολοκληρώθηκε η επιστράτευση 300.000 εφέδρων, που εντάχθηκαν στις μονάδες τους και ανέλαβαν πολεμική αποστολή.
Είναι απαραίτητο να παίρνουμε μαθήματα από ένα κράτος που έχει επιβιώσει από τη συγκρότησή του μέχρι σήμερα δια πυρός και σιδήρου, αν επιθυμούμε την εθνική μας επιβίωση.

Ο Λάμπρος Τζούμης είναι αντιστράτηγος ε.α. Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής και σε διευθυντικές θέσεις. Σε εθνικό επίπεδο, τμηματάρχης Συνδρομής στην Αντιμετώπιση Καταστροφών. Στο ΝΑΤΟ εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις επιτροπές Civil Emergency Planning και Senior Civil Emergency Planning Committee. Διοικητής του 286ου Τάγματος Πεζικού στη Λήμνο, του 38ου Συντάγματος Πεζικού στη Ρόδο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου και της 88ης ΣΔΙ (Ταξιαρχίας Λήμνου). Υποδιοικητής της ΧVI Mηχανοκίνητης Mεραρχίας Πεζικού (Διδυμότειχο).

Όλεςκ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ