Στολές .Επιστολή καταγγελία για νέα οικονομική επιβάρυνση σε χιλιάδες Στρατιωτικούς !

                


          Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε γράψει σειρά άρθρων  για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Στρατιωτικοί. Φαίνεται όμως ότι την δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουν χειροτερεύει και το θέμα  με τις προβλεπόμενες χορηγήσεις ιματισμού που για άγνωστο λόγο τα τελευταία χρόνια δεν τηρούνται, με αποτέλεσμα να πληρώνουν οι ίδιοι για τις στολές τους όπως αναφέρει σε επιστολή καταγγελία η Ενωση Στρατιωτικών Χίου .

           Όπως οι ίδιοι αναφέρουν Επισημαίνουμε ότι η Υπηρεσία, δυστυχώς, έχει τουλάχιστον τρία χρόνια να χορηγήσει έστω φόρμες επιχειρήσεων ή άρβυλα, ακόμα και υπό τις κατά την άποψή μας ανεπαρκείς προδιαγραφές από πλευράς υγείας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα δεν παρέχει καμία ενημέρωση για το τι προτίθεται να κάνει στο μέλλον. Στο ενδιάμεσο βεβαίως, δεν δέχεται «εκπτώσεις» σε θέματα εθιμοτυπικών εκπροσωπήσεων, προκειμένου να μην κάμπτεται το φρόνημα των τοπικών κοινωνιών, όταν παράλληλα αδιαφορεί εμπράκτως για το φρόνημα των. 

           Για το ίδιο θέμα είχαμε δημοσιεύσει και επιστολή  της Ενωσης Στρατιωτικών Ιωαννίνων  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  που είχε γίνει δέκτης παραπόνων  απο Στρατιωτικούς μέλη της, για πρόσφατες διαταγές της υπηρεσίας που τους ζητούν να έχουν όλες τις προβλεπόμενες στολές ακόμα και αν δεν έχει χορηγηθεί  η στολή απο την υπηρεσία ,αλλά ούτε καν το προβλεπόμενο ύφασμα και  θα αναγκαστούν όπως  οι ίδιοι  αναφέρουν σε υπέρογκα  έξοδα, εκατοντάδων ευρώ να φτιάξουν αυτές τις  στολές, όταν ήδη οικονομικά η πλειοψηφία έχει οδηγηθεί σε οικονομικό  αδιέξοδο ...

           Ας δούμε όμως τι καταγγέλλουν οι Στρατιωτικοί της Χίου   που προφανώς αφορά όλους τους Στρατιωτικούς και να ελπίσουμε επιτέλους κάποιος απο την ηγεσία να τους ακούσει γιατί ο κατήφορος έχει ήδη αρχίσει, όπως είδαμε και με το πρόσφατο  σοκ   με τις στρατιωτικές σχολές και τις παραιτήσεις που αυξάνονται ...

ΘΕΜΑ:

Μη χορήγηση Ειδών Ιματισμού σε Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό

                             

  1. Η Ένωση μας γίνεται διαρκώς αποδέκτης παραπόνων από στρατιωτικούς, μέλη μας και μη, λόγω του κόστους που αναγκάζονται να καλύπτουν σε πάγια βάση για την κάλυψη αναγκών σε στολές κάθε είδους, είτε για επίσημες περιστάσεις (επίσημες εκδηλώσεις, παρελάσεις, αντιπροσωπείες κλπ), είτε ακόμα και για αμιγώς υπηρεσιακές ανάγκες (επισκέψεις Ιεραρχίας και επισήμων της Πολιτείας, επιθεωρήσεις κλπ).

 

  1. Με δεδομένο ότι το σύνολο των στολών είναι υποχρεωτικό για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα οφείλουν να έχουν πολλές καθημερινές στολές διά παν ενδεχόμενο, εξαναγκάζονται διαρκώς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να έχουν στολές που να καλύπτουν τις απαιτήσεις της Υπηρεσίας, η οποία κατά τα λοιπά μόνο ελάχιστα συνεισφέρει και αυτό ανά κάποια έτη, κατά βάση σε είδος.

 

  1. Όπως μας μεταφέρεται, τα στελέχη αναγκάζονται να δαπανούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ποσά που ξεπερνούν το ήμισυ του μισθού τους, για ανανέωση των στολών, για προμήθεια νέων «αξεσουάρ» και ειδών στολής, για αντικατάσταση φθαρμένων υποδημάτων κλπ. Εξυπακούεται ότι κάθε στέλεχος στερεί υποχρεωτικά τα ποσά αυτά από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, κατατρώγοντας το ούτως ή άλλως σταδιακά μειούμενο εισόδημά τους.

 

  1. Επισημαίνουμε ότι η Υπηρεσία, δυστυχώς, έχει τουλάχιστον τρία χρόνια να χορηγήσει έστω φόρμες επιχειρήσεων ή άρβυλα, ακόμα και υπό τις κατά την άποψή μας ανεπαρκείς προδιαγραφές από πλευράς υγείας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα δεν παρέχει καμία ενημέρωση για το τι προτίθεται να κάνει στο μέλλον. Στο ενδιάμεσο βεβαίως, δεν δέχεται «εκπτώσεις» σε θέματα εθιμοτυπικών εκπροσωπήσεων, προκειμένου να μην κάμπτεται το φρόνημα των τοπικών κοινωνιών, όταν παράλληλα αδιαφορεί εμπράκτως για το φρόνημα των στελεχών, τα οποία πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο να ψάχνουν για τρόπους να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι είναι σαφές ότι η Υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες των στελεχών της, ζητάμε:

                    α.   Τη δημιουργία κάρτας ιματισμού με ετήσια, εφάπαξ χορήγηση του ποσού των εκατόν πενήντα 150 € για κάθε στέλεχος, ανεξαρτήτως βαθμού, πλην περιπτώσεων προαγωγής όπου το ποσόν θα διπλασιάζεται, καθώς και τη δυνατότητα εξαργύρωσης / προμήθειας ειδών στολής είτε μέσω υπηρεσιακής οδού, είτε μέσω συνεργαζόμενων καταστημάτων που θα προκύπτουν από διαγωνιστική διαδικασία.

                    β.   Την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος περί υποχρεωτικότητας κατοχής των στολών του σχετικού Κανονισμού, αφενός στο πλαίσιο της παραδοχής των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, τα οποία ούτως ή άλλως καλύπτουν μεγάλο μέρος υπηρεσιακών απαιτήσεων με δικά τους έξοδα, αφετέρου στο πλαίσιο αναγνώρισης ότι δεν υφίσταται σοβαρός λόγος να κατέχονται στο σύνολό τους.

  1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για παροχή οποιασδήποτε διευκρίνισης.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ