Είναι επίσημο .Πρόταση του ΥΠΕΘΑ για μείωση του κόστους αναγνώρισης 3ετιας στους Στρατιωτικους .Δειτε ολη την απαντηση του ΥΠΕΘΑ για το θέμα.

 


Ενδιαφερον απάντηση έδωσε  το ΥΠΕΘΑ  στην Βουλή  για το θεμα του κόστους αναγνώρισης της 3ετιας δινοντας ελπίδες σε χιλιάδες Στρατιωτικούς 

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ  Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2023

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 1698/13-11-2023 της Βουλής των Ελλήνων

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τις υπόψη διατάξεις, ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), που έχει καταταγεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από την 1 Ιανουαρίου 2015 και εντεύθεν, προσαυξάνεται κατά τρία (3) έτη, με την καταβολή της προβλεπόμενης, από τις διατάξεις του άρθρου 59 του πδ 169/2007 (Α΄ 210), εισφοράς για τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών συντάξιμης υπηρεσίας. Από 1 Ιανουαρίου 2017, για την αναγνώριση του υπόψη χρόνου, ισχύουν τα μεταβατικά ποσοστά εισφορών εργοδότη και εργαζομένου, όπως καθορίστηκαν με την Κ.Υ.Α. (Β΄4005/2016). Ειδικότερα, προβλέπεται η καταβολή από τον ασφαλισμένο, του συνόλου των εισφορών (εργοδότη και ασφαλισμένου) για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν.4387/2016 (Α΄85), το συνολικό αυτό ποσοστό εισφοράς κύριας σύνταξης ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη, ορίζεται σε 20%, επί των συντάξιμων αποδοχών του εργαζομένου. Κατά τα λοιπά τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά θέματα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.), αφού η ακολουθούμενη συνταξιοδοτική πολιτική, εξειδικεύεται και εφαρμόζεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Κ.Α.). Ωστόσο, το ΥΠ.ΕΘ.Α. στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για τα στελέχη των Ε.Δ., έχει προτείνει στο υπόψη Υπουργείο, για την αναγνώριση της εν λόγω 3ετίας, όπως καθοριστεί καταβολή εισφορών  ποσοστό 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών που ισχύουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του ενδιαφερομένου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σχολιο ΠΟΛΙΤΗ -ΟΠΛΙΤΗ  Αν αναγνωριστουν ασφαλιστικά όλες οι υπηρεσίες-ασκήσεις κλπ που εκτελούν οι Στρατιωτικοί θα μιλάγαμε για πολλές τριετίες που έπρεπε να αναγνωριστούν και μάλιστα χωρίς εισφορες απο αυτούς αφόσον ειναι χρονος υπερωριακής απασχόλησης . θα παρακολουθούμε το θεμα. 


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....