Τραγικές στιγμές … Είδαν τον σύζυγο-πατέρα να συντρίβεται στην τελευταία πτήση του με με το T-2E Buckeye .Ενας ακόμη Ήρωας Ελληνας Αεροπόρος .Το ιστορικό των αεροπλάνων Τ2


Νεκρός ο 41χρονος Επισμηναγός  (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας, κυβερνήτης του T-2E Buckeye όπου κατέπεσε σήμερα το πρωί στις 11:28 μισό μίλι έξω από το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο κυβερνήτης του T-2E μέσα στο αεροσκάφος, καθώς λόγο αδιευκρίνιστου λόγου κατέπεσε λίγα μέτρα ενώ βρισκόταν στην “τελική” του διαδρόμου για να προσγειωθεί στην Αεροπορική Βάση

Έκπληξη αποτελεί η τραγική είδηση, ότι την ώρα εκείνη βρισκόταν η οικογένεια του στη 363 Μοίρα για να παρακολουθήσουν τις τελευταίες στιγμές του πατέρα και συζύγου στο συγκεκριμένο τύπο, καθώς θα μεταπηδούσε στα T-6A Texan II.

Αυτή την στιγμή έχει ανασυρθεί η σορός του πιλότου από τα συντρίμμια του αεροσκάφους από τα αρμόδια υγειονομικά κλιμάκια.

Τα T-2E σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν για την Πολεμική Αεροπορία καθώς, αντικαθίστανται από τα νεοαποκτηθέντα Μ-346 Block 5+, δυστυχώς άλλος ένας χειριστής άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτά τα αεροσκάφη.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΑ

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....