Στρατιωτικά νοσοκομεία με χιλιάδες δικαιούχους περίθαλψης εκτός των Στρατιωτικών .Αποκαλυπτικά στοιχεία που προβληματίζουν..


Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ πρόσφατα αναφέραμε ότι Έλληνες
  Στρατιωτικοι  όπως οι ίδιοι καταγγέλουν  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ αναμένουν το απίστευτο εως και 2 χρόνια για χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας, ενώ μεγάλη αναμονή και απίστευτη ταλαιπωρία τους περιμένει και για εξετάσεις, προκάλεσε πολλές απορίες για την κατάσταση στα Στρατιωτικά νοσοκομεία .Ένας απο τους λόγους που οι ιδιοι  αναφέρουν για την δημιουργία των παραπάνω είναι  το

“άνοιγμα” των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στην εξυπηρέτηση – περίθαλψη μη
ένστολων πολιτών, το καθιστά ουσιαστικά μη προσβάσιμο.
Αυτή η αναφορά μας προβλημάτισε έντονα και ψάχνοντας βρήκαμε ότι έχουν προστεθεί χιλιάδες δικαιούχοι της περίθαλψης στα Στρατιωτικά νοσοκομεία εκτός των Στρατιωτικών .Εκτός του προσωπικου του ΥΠΕΘΑ  (Στρατιωτικοι και πολιτικοί υπάλληλοι και οι οικογένειές τους καθώς και απόστρατοι με οικογένειες) δικαίωμα έχουν και οι Αστυνομικοί με τις οικογένειες τους .Εκτος των παραπάνω έχουν προστεθεί και πολλές άλλες κατηγορίες όπως βουλευτές δημοσιογράφοι ΥΠΕΘΑ , κάτοικοι παραμεθόριων νησιών και άλλοι ...Το θεμα αντέχουν να παρέχουν περίθαλψη τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλους  .Αν δούμε τις συνεχείς αναφορές που φτάνουν ακόμα και στην Βουλή , για τα σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη του εν ενεργεία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων προφανώς η απάντηση είναι όχι...Να τονίσουμε εδώ οτι οι Στρατιωτικοί δεν έχουν δικαίωμα περίθαλψης ούτε ακόμα  σε συμβεβλημένους γιατρούς με το ταμείο τους (αφορά μόνο τα μέλη της οικογένειάς τους) και πολλές φορές ακομα και για απλές εξετάσεις καλούνται να μετακινηθουν πάνω απο 200 χλμ στις έδρες των στρατιωτικών νοσοκομείων .
Ας δούμε όμως ποιοι έχουν δικαίωμα περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία απο την σελίδα του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου του 401 ΓΣΝΑ .Εμείς να ευχηθούμε να ασχοληθεί η Ηγεσία με το σοβαρό αυτό θέμα και να τονίσουμε ότι  τα νοσοκομεία αυτά  λέγονται ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ...

Δικαιούχοι νοσηλείας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βάσει κανονισμού είναι οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών:

  • Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. (κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σύμφωνα με ΣΚ 410-1).
  • Στρατιωτικό προσωπικό ΠΝ, ΠΑ, ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (Σε εξαιρετικές περιπτώσεις περιστατικών ασθενών, μη δυνάμενες να αντιμετωπισθούν από τα Νοσοκομεία Ναυτικού – Αεροπορίας)
  • Μέλη οικογενείας εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικών του ΣΞ και των εν ενεργεία και εν αποστρατεία δικαστικών λειτουργών του Δικαστικού Σώματος των ΕΔ, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Εν αποστρατεία Στρατιωτικοί του Σ.Ξ. και εν αποστρατεία δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος των ΕΔ
  • Αδέλφια των ε.ε. και ε.α. Στρκών του Σ.Ξ.
  • Στρκοί συνταξιούχοι και μέλη οικογενειών τους (δωρεάν παροχή οδοντοπροσθετικών εργασιών που δεν βαρύνουν το δημόσιο).
  • Μέλη οικογενείας (γονείς, σύζυγοι, τέκνα) Στρατιωτικών πεσόντων σε διατεταγμένη υπηρεσία.
  • Ένστολο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και της Ελληνικής Αγροφυλακής και προστατευόμενα μέλη οικογενείας τους (σύζυγος, ανήλικα άγαμα τέκνα ηλικίας 14 έως 18 ετών καθώς και τα ενήλικα άγαμα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες Σχολές του εσωτερικού ή εξωτερικού).
  • Εν ενεργεία και συνταξιούχοι Πολιτικοί Υπάλληλοι του ΓΕΣ και μέλη οικογενείας τους, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Αδέλφια των εν ενεργεία και συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του ΓΕΣ
  • Εν ενεργεία και διατελέσαντες τέως βουλευτές, καθώς και μέλη οικογενείας τους, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΥΠΕΘΑ, καθώς και μέλη οικογενειών τους, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Στρατιωτικό προσωπικό των διαπιστευμένων στην Ελλάδα Διπλωματικών και Στρατιωτικών Αποστολών.
  • Κατηγορίες προσωπικού που αγωνίστηκε στην Κύπρο, καθώς και μέλη οικογενειών τους [συζύγους, χήρες τους εν ειρήνη που παραμένουν άγαμες), συγγενείς α΄ βαθμού εξ αίματος (γονείς, τέκνα) ή εξ αγχιστείας (γονείς συζύγου)].
  • Κατηγορίες μη μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού που απολύθηκε (οριστικά ή προσωρινά) από τις τάξεις του ΕΔ για λόγους υγείας (για την πάθηση που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας τους) και μόνο εφόσον είναι άποροι και ανασφάλιστοι (δωρεάν παροχή νοσηλείας επί διετίας).
  • Τραυματίες και Ανάπηροι Πολέμου.
  • Συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι και σύζυγοι αυτών.
  • Μόνιμοι κάτοικοι των νήσων Σαμοθράκη, Άγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Χάλκη, Καστελόριζο και Σύμη.
  • Ιδιώτες παραπεμπόμενοι στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΕΔ προς Κρίση της Σωματικής τους Ικανότητας.
  • Υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (νοσοκομειακή περίθαλψη σε σαράντα (40) υπαλλήλους, ετησίως).
  • Μοναχοί του Αγίου Όρους και της Ι.Μ. Σινά.
  • Λοιποί Τρίτοι ασθενείς (μόνο μετά από έγκριση του Προϊστάμενου Σχηματισμού).

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....