Η πρώτη θετική εξέλιξη για τα εφάπαξ των Στρατιωτικών .Τι κόστισε στο ΜΤΣ 200.000.000 ευρώ και επανέρχεται ............

 


Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε  αναφερθεί με σειρά άρθρων μας στο ΜΤΣ ,ειδικά στο τελευταίο άρθρο μας για το θέμα , με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ  στην Βουλή που δημοσιεύσαμε με τίτλο  Έρχονται παρεμβάσεις στα Μετοχικά Ταμεία .Για πολύ μεγάλες ανησυχίες μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας .Δείτε όλες τις εξελίξεις ....

Το πρόβλημα φαίνεται  κυρίως στα μερίσματα  που λαμβάνουν οι Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς  τα οποία είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που δίνει  το ΜΤΑ και ΜΤΝ αντίστοιχα γεγονός που προκαλεί και ερωτήματα  για την κατάσταση στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού  .

Σε άρθρο μας  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  νέα ανησυχία προκάλεσε  απόφαση του ΜΤΣ που   ενημέρωσε  τα μέλη του στρατιωτικούς εν ενεργεία του Στρατού Ξηράς ότι για δεύτερο συνεχές έτος δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολές από τα εφάπαξ βοηθήματα που έχουν πληρώσει  με τις εισφορές τους δημιουργώντας νέες ανησυχίες σε αυτούς για την κατάσταση στο Ταμείο τους .

Ένα σημαντικό πρώτο βήμα φαίνεται να γίνεται  για την εξυγίανση ,με την επαναφορά μετά απο 20 έτη που καταργήθηκε ,της κράτησης 2% από τις αμυντικές δαπάνες υπέρ ΕΛΟΑΣ(λογαριασμός του ΜΤΣ για τα εφάπαξ βοηθήματα) στο υπο διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ όπως ενημέρωσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) .Η προ εικοσαετίας κατάργηση της κράτησης 2%, επιλεκτικά και μόνον από τις δαπάνες του Στρατού Ξηράς, κόστισε στον ΕΛΟΑΣ την απώλεια 200 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του όπως οι ίδιοι αναφέρουν .

Ας δούμε όλη την ανακοίνωσή τους που ευχαριστούν για το θέμα και τον πρώην Α/ΓΓΕΘΑ κ Φλώρο και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη που αφορά το σύνολο των Στρατιωτικών..

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού εκφράζει την ικανοποίησή της για την επαναφορά της κράτησης 2% επί των αμυντικών δαπανών, στο υπό επικείμενη διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.

Η προ εικοσαετίας κατάργηση της κράτησης 2%, επιλεκτικά και μόνον από τις δαπάνες του Στρατού Ξηράς, κόστισε στον ΕΛΟΑΣ την απώλεια 200 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.

Οι διαχρονικές προσπάθειες της ΕΑΑΣ, που εντάθηκαν την τελευταία τετραετία, σε συνδυασμό με την υποστήριξη του τέως Α/ΓΕΕΘΑ Στγου Κωνσταντίνου Φλώρου, επιτέλους δικαιώνονται και αναμένεται η επιτυχής έκβασή τους με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων και την οριστική επαναφορά του 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....