Τι συμβαίνει με το ΜΤΣ ; Σοκ σε χιλιάδες Στρατιωτικούς με νέα ανακοίνωση για τα εφάπαξ βοηθήματα

 


Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε  αναφερθεί με σειρά άρθρων μας στο ΜΤΣ και κυρίως στα μερίσματα  που λαμβάνουν οι Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς  τα οποία είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που δίνει  το ΜΤΑ και ΜΤΝ αντίστοιχα .

Το τελευταίο άρθρο μας ήταν για τα έκτακτα μερίσματα που δώσανε στις γιορτές τα Μετοχικά ταμεία Ναυτικού Αεροπορίας κάτι που δεν έκανε το ΜΤΣ.

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και με μια νέα ανακοίνωση στην σελίδα του ΜΤΣ ενημερώνει τα μέλη του στρατιωτικούς εν ενεργεία του Στρατού Ξηράς ότι για δεύτερο συνεχές έτος δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολές απο τα εφάπαξ βοηθήματα που έχουν πληρώσει  με τις εισφορές τους (Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.δ.398/1974, οι Ειδικοί

Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας δύνανται να

προκαταβάλλουν στους μετόχους τους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει εικοσαετή

τουλάχιστον μετοχική σχέση, μέρος του εφάπαξ βοηθήματος που τους αναλογεί κατά

την ημέρα υποβολής σχετικής αίτησης.)

Το θέμα είναι ο λόγος συμβαίνει αυτο που προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία  στους Στρατιωτικούς .Σε παλαιότερες απαντήσεις στην Βουλή για το ίδιο θέμα το  ΥΠΕΘΑ ανέφερε   για διενεργηθείσα αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου  που έχει ληφθεί υπόψη  ενώ το σε τελευταία απάντηση τον Αυγουστο του  2023  μιλούσε για οικονομικές δυσχέρειες του ΕΛΟΑΣ .

Να αναφέρουμε οτι εκτός του κοψίματος  των προκαταβολών εφάπαξ  αυξήθηκε και ο χρόνος αναμονής για την λήψη του εφάπαξ βοηθήματος   δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά .

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ  ΟΠΛΙΤΗΣ την 29 Νοεμβρίου είχε δημοσιεύσει άρθρο για τα παραπάνω  θέματα που αξίζει να  ξαναδημοσιεύσουμε  ολόκληρο διότι δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε .Θα αναμένουμε και την απάντηση του ΥΠΕΘΑ  που καλείτε να δώσει επιτέλους λύσεις ..

Μετοχικό Ταμείο Στρατού -Τι συμβαίνει με τα εφάπαξ βοηθήματα και τις προκαταβολές ; ;


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει δέκτης αναφορών Στρατιωτικών , που μας μεταφέρει τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στο ΜΤΣ  ,και ειδικότερα για  τον  ΕΛΟΑΣ για την μη χορηγηση το 2023  προκαταβολών του Εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούνται, και τις καθυστερήσεις στην χορηγηση των εφάπαξ βοηθηματων που συμφωνα με πληροφορίες μας ξεπερνούν τους 6 μήνες ενώ το μέλλον  για τον χρόνο χορήγησης ,δεν είναι ευοίωνο.

     Το ΥΠΕΘΑ απο το 2021 αναφέρεται σε απάντηση της μαχητικής Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου ,που είχε κάνει σημαία της την βελτίωση του  ΜΤΣ με συνεχείς προτάσεις για την βιώσιμότητα του, σε αναφερόμενη διενεργηθείσα αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου ως δικαιολογία για την μείωση τότε των προκαταβολών το 2022  και ουσιαστικά την  παυση χορήγησης το 2023.

             

             Δημιουργώντας  για τουςπαραπάνω λόγους  απορίες αλλά και αμφιβολίες στους  στρατιωτικούς για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου  στις  οποίες άμεσα πρέπει να δοθεί απάντηση - λύση όπως προαναφέραμε.

         Επίσης  ζητούν να τους δοθεί αντίγραφο της αναφερόμενης διενεργηθείσας αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας του Ταμείου τους .

                       Το ΥΠΕΘΑ λαμβάνει  ; ; 


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....