Προκήρυξη 172 μετατάξεων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ και τα ερωτηματικά ....

       


      Τα μεγάλα κενά στις Πανελλήνιες εξετάσεις  που είχε η ΣΜΥΑ με 60 θέσεις σπουδαστών στο τμήμα τεχνολογικής εκπαίδευσης να μένουν κενά, φαίνεται ότι προσπαθούν να κλείσουν με νέα προκήρυξη για μετατάξεις 172   ΕΜΘ και ΕΠΟΠ στο σώμα Μον. Υπαξιωματικών της ΠΑ προέλευσης ΑΣΣΥ .Βέβαια   δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αλλά ο αριθμός των μετατάξεων  είναι πολύ  μεγαλύτερος απο άλλες χρονιές .

         Ερωτηματικά  όμως μας δημιουργεί πως θα λυθούν τα προβλήματα με μετατάξεις του ήδη υπάρχοντος προσωπικού , όπως και  τα προβλήματα απαξίωσης που θα δημιουργηθούν εκ νέου στις Στρατιωτικές σχολές Υπαξιωματικών, αφού για άλλη μια χρονιά θα μπορούν να εισέρχονται στο Σώμα των Μον. Υπαξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ χωρίς να χρειάζεται να σπουδάσουν σε αυτές  και χωρίς να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο αριθμός των μετατάξεων της προκήρυξης είναι μεγαλύτερος απο όσων σπουδαστών  θα εισαχθούν σε λίγες ημέρες στην ΣΜΥΑ δημιουργώντας έτσι και σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον των σχολών αυτών και την στόχευση της Ηγεσίας του Αμυνας λίγες ημέρες αφού ανακοινώθηκε και η εκ νέου μείωση της ΕΒΕ σε αριθμό Στρατιωτικών σχολών ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   .Να  σημειώσουμε εδώ ότι  πρίν λίγα χρόνια   η φοίτηση στις σχολές Υπαξιωματικών αυξήθηκε σε 3 απο 2 χρόνια με την λογική της αναβάθμισής τους ...

Ας δούμε όμως την προκήρυξη.

Προκηρύσσονται για το έτος 2024 εκατόν εβδομήντα δύο (172) θέσεις στις επετηρίδες Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης Μονίμων Υπαξιωματικών της ΠΑ στους βαθμούς Αρχισμηνία, Επισμηνία και Σμηνία που θα καλυφθούν από ΕΜΘ και ΕΠΟΠ της ΠΑ, κατόχους τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης, με μετάταξη στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών της ΠΑ προέλευσης ΑΣΣΥ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάταξης έχουν ΕΜΘ Αρχισμηνίες που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας και ΕΠΟΠ Αρχισμηνίες – Επισμηνίες – Σμηνίες, της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης σειράς κατάταξης 2002, 2003, 2005 και 2010 αντίστοιχα, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους ως ΕΠΟΠ και κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών της αλλοδαπής.

Διαδικασία

Όσοι επιθυμούν μετάταξη υποβάλλουν έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 προς τη Μονάδα ή Υπηρεσία που υπηρετούν σχετική αίτηση για μία μόνο ειδικότητα, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος «Β», το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, επισυνάπτοντας αντίγραφο του πτυχίου που απαιτείται για κάθε ειδικότητα, καθώς και τυχόν αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ στο aftodioikisi.gr 

Σαν επίλογο να θέσουμε και 2 ερωτήματα στο Άμυνας  .

Το ασφαλιστικό των ΕΠ.ΟΠ. πότε θα το λύσουν με το όριο των 50 ετών ; 

Ως πότε οι ΕΜΘ  ενώ λάβανε βαθμολογικές προαγωγές δεν θα λαμβάνουν και τις αντίστοιχες μισθολογικές προαγωγές ;   Γιατί οι περισσότεροι Στρατιωτικοί ΕΜΘ και ΕΠΟΠ δεν θα πάρουν μετάταξη ...

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ