Το χειροκρότημα της ΔΕΘ, απέναντι στο φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, απογοήτευση και αγανάκτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών...

       


       Αμέσως μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ με το άρθρο μας με τίτλο Ο Πρωθυπουργός ,τα 6 ευρώ τον μήνα και η απογοήτευση των ξεχασμένων Στρατιωτικών αναφέραμε ότι η  λέξη απογοήτευση είναι λίγη να χαρακτηρίσει τα αισθήματα στους ξεχασμένους για άλλη μια χρονιά  Στρατιωτικούς, μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού  χθες στην ΔΕΘ για αύξηση 20% στην νυχτερινή τους αποζημίωση, που μεταφράζεται σε αύξηση λίγων ευρώ στις αποδοχές τους όπως αναδείξαμε.

            Και έρχεται σήμερα με μια ανακοίνωση  καταπέλτης η Ενωση Στρατιωτικών Ιωαννίνων να αναφερθεί ακριβώς στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού που προκάλεσε την   αντίδραση βεβαίως των στελεχών των Ε.Δ. και του Ε.Σ. που  απέχει μίλια από το χειροκρότημα. Απογοήτευση, Αγανάκτηση, Εξευτελισμός, είναι μερικές μόνο λέξεις που εκφράζουν το συναίσθημα του Έλληνα Στρατιωτικού όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Ας δούμε όμως ολόκληρη της επιστολή τους  και να ευχηθούμε εδώ στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ επιτέλους η Κυβέρνηση να τους ακούσει τους Στρατιωτικούς μας , που δίνουν καθημερινό αγώνα  για αξιοπρέπεια, με επίγνωση του καθήκοντός και σεβασμό προς το έμψυχο δυναμικό  όπως αναφέρουν στο επίλογό τους .


Υπό το φως των εξαγγελιών του κ. Πρωθυπουργού, στην Δ.Ε.Θ. το Σαβ 07 Σεπ 24, μεγάλοι «νικητές» για ακόμη μία φορά ο κλάδος των Ενστόλων.

Η αύξηση της τάξεως του 20% στην αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας των στρατιωτικών που χειροκροτήθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μεταφράζεται στο ποσό των 0,40 λεπτών την ωρα.
Η αντίδραση βεβαίως των στελεχών των Ε.Δ. και του Ε.Σ. απέχει μίλια από το χειροκρότημα. Απογοήτευση, Αγανάκτηση, Εξευτελισμός, είναι μερικές μόνο λέξεις που εκφράζουν το συναίσθημα του Έλληνα Στρατιωτικού ο οποίος βλέπει τις θυσίες του και τον χρόνο που στέρησε από την οικογένεια του εκτελώντας εργασίες εκτός καθηκόντων του με φιλότιμο για την προστασία της Πατρίδας του (Περίπολα Δασοπροστασίας, Δρομολόγια ΕΚΑΒ κτλ.) να αναγνωρίζονται έναντι «πινακίου φακής» και όλα αυτά σε αντιπαραβολή της ραγδαίας ανάπτυξης του κόστους ζωής.
Για πόσο λοιπόν, ο Έλληνας Αξιωματικός λοιπόν θα συνεχίσει να περπατά με ψηλά το κεφάλι, όταν του στερούν συνεχώς την αξιοπρέπεια; Από τη μία πλευρά τον γονατίζουν οι οικονομικές του υποχρεώσεις, τον εξαντλούν τα ολοένα αυξανόμενα μη υπηρεσιακά καθήκοντα και από την άλλη "χλευάζεται" δημοσίως από το χειροκρότημα της αύξησης κατά μέσο όρο των 6 € το μήνα από το Ελληνικό Κράτος.
Η ερώτηση προς τους κ.Βουλευτές Ιωαννίνων είναι: Εσείς μοιράζεστε τα συναισθήματα του Έλληνα Στρατιωτικού ή συμμετέχετε με χαμόγελο στο χειροκρότημα της 7ης Σεπτεμβριου 2024;
Ως ΕΣΠΕΕΙ το χρέος μας τόσο στην Πατρίδα και στους Πολίτες της, όσο και προς τους συναδέλφους Έλληνες Στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, με επίγνωση του καθήκοντός και σεβασμό προς το έμψυχο δυναμικό μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αντισυνταγματαρχής (ΠΖ) Πλάτων Παντερής

6937494373 


Ο Γεν. Γραμματέας

Υπολοχαγός(ΑΜΧ) Βασίλειος Παππάς

 6974795605

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ