Νίκος Δένδιας:Τριπλασιάζεται ο μισθός των σπουδαστών Στρατιωτικών σχολών .Τα μέτρα για τις παραιτήσεις

 


Την ίδια μέρα που ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ΔΕΘ απογοήτευσε τους Στρατιωτικούς όπως γράψαμε στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ,ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Αλεξάνδρα ΦωτάκηΝίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη, στο πλαίσιο του “OT Forum” που πραγματοποιήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» εντός της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.Στην συνέντευξή του αποκάλυψε οτι θα τριπλασιαστούν οι αποδοχές των σπουδαστών των Στρατιωτικών σχολών .Ας δούμε τι ακριβώς δήλωσε για το θέμα:  

 ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ:Στρατιωτικές Σχολές: Θα τριπλασιάσουμε το μισθό – δεν είναι μισθός- που παίρνουν οι φοιτητές των Στρατιωτικών Σχολών. Αυτή τη στιγμή παίρνουν το ένα τέταρτο από ό,τι παίρνουν οι φοιτητές των Αστυνομικών Σχολών. Θα το φτάσουμε στα τρία τέταρτα και πλέον. Δηλαδή σχεδόν το ίδιο, λίγο λιγότερο.

 Επίσης έκανε δήλωση και για τον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα πρώτα μέτρα που θα λάβει.Ας δούμε όμως τι δήλωσε ακριβώς και για αυτό το θέμα :


   ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ:Έχω δει τα στατιστικά. Δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ ότι συμβαίνει. Απλώς τώρα και ορθώς, καθόλου δεν με στενοχωρεί, προβάλλεται.

Προβάλλεται και δημιουργεί ένα βασικό ερώτημα, το οποίο είναι ερώτημα που νομίζω θα έθετε κάποιος σε οποιοδήποτε επάγγελμα. Η κοινωνία ή η επιχείρηση όταν είναι ιδιωτικός φορέας, δίνει ένα επαρκές αντίτιμο σε αυτόν, ο οποίος παρέχει μία υπηρεσία ώστε να τον κρατήσει και να συνεχίσει να παρέχει αυτήν την υπηρεσία; Η απάντηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι «όχι». Το αντίτιμο αυτής της υπηρεσίας που -μη ξεχνάμε ποιο είναι- είναι να θέτεις τη ζωή σου στη διάθεση και στην υπηρεσία της Πατρίδας και του κοινωνικού συνόλου, τη ζωή σου την ίδια. Παύει να σού ανήκει η ζωή, η ζωή σου ανήκει στην Πατρίδα σου. Το αντίτιμο το οποίο παίρνεις δεν είναι ισόποσο -δεν μπορεί και να είναι ισόποσο- αλλά δεν είναι αρκετό σε πολλές περιπτώσεις να σε κρατήσει για να συνεχίσεις να προσφέρεις.

Πρέπει λοιπόν σαν κοινωνία και σαν Κράτος και σαν Πολιτεία να σκεφτούμε πώς αυτό μπορούμε να το βελτιώσουμε. Εμείς στα δικά μας οικονομικά, διότι δεν κάνω εγώ τον Προϋπολογισμό του Κράτους, προσπαθούμε με διάφορους έμμεσους τρόπους, π.χ. στέγαση. Υπάρχει ένα πρόγραμμα σε τρεις φάσεις (χιλίων, χιλίων και χιλίων κατοικιών), το οποίο με απόφαση του Πρωθυπουργού έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια. Δεν είναι λίγα λεφτά. Ποιος είναι ο στόχος; Κάθε στέλεχος που μετατίθεται κάπου, να έχει και σπίτι, είτε γι’ αυτόν, είτε για την οικογένειά του, εξαρτάται. Υπολογίζουμε γύρω στο 2032-2033, αυτό θα ισχύει για όλα τα στελέχη όπως ισχύει, παραδείγματος χάρη, για τα στελέχη του αμερικανικού στρατού.

Από κει και πέρα, επιδόματα: Έχουμε δημιουργήσει διάφορες βελτιώσεις. Ας πούμε, το πλοίο που είναι στην Ερυθρά Θάλασσα τώρα και ήταν πριν, οι ναύτες, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, παίρνουν ένα ειδικό επίδομα. Δεν υπήρχε αυτό πριν.

 ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ 

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ