Έρχεται νέο bonus 2 μισθών στο Δημόσιο και οι διπλοθεσίτες Στρατιωτικοί

 


για νέο σύστημα χρηματικής ανταμοιβής και παροχών που μπορεί να φτάνουν έως έναν ή και σχεδόν δύο επιπλέον μισθούς τον χρόνο -πέραν των δώδεκα που λαμβάνουν ετησίως οι εργαζόμενοι- εισάγει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η κυβέρνηση. Με νομοσχέδιο που θέτει προς δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες, διευρύνεται και επεκτείνεται το πλαίσιο ανταμοιβών που ίσχυσε πιλοτικά σε επιλεγμένους φορείς και μονάδες του Δημοσίου την τελευταία διετία.


Πώς θα δοθεί η ανταμοιβή

Με το νέο μοντέλο στοχευμένων παροχών, το Δημόσιο θα μπορεί να δίνει χρηματική επιβράβευση σχεδόν έως δύο μισθούς (15% των συνολικών ετήσιων αποδοχών) σε εργαζόμενους σε μονάδες αιχμής. Μέχρι τώρα ανταμοιβή έχουν λάβει μόνο εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) όλων των υπουργείων, υπάλληλοι του Ταμείου Ανάκαμψης και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων ή και ειδικές κατηγορίες που σχεδιάζουν τους ετήσιους στόχους των υπουργείων.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για αποδοχές και ανταμοιβές πολλών ταχυτήτων σε όλο το Δημόσιο. Από περίπου 9 εκατ. ευρώ ετησίως που δίνονταν, με την πρώτη μαζική εφαρμογή του μέτρου το κονδύλι για έξτρα χρηματικές αμοιβές αυξάνεται αυτομάτως στα 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα μπορούσαν -θεωρητικά- να ωφεληθούν στοχευμένα ενδεχομένως έως 20.000 ή και 30.000 εργαζόμενοι ετησίως, λαμβάνοντας ως μπόνους 1.300 ή έως και 2.000 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας. Ενώ προοπτικά, αν το σύστημα αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα μπορούσε ο «κουμπαράς» να αυξηθεί περαιτέρω.

Το κονδύλι αυτό θα μοιράζεται σε όλες τις κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς (ΝΠΔΔ) που κάθε χρόνο θα επιλέγονται να φέρουν σε πέρας μια «ειδική αποστολή». Βάσει του αλγόριθμου, το ποσό των 40 εκατ. θα μοιράζεται στις υπηρεσίες αυτές αναλογικά, με βάση το μερίδιο συμμετοχής που έχουν στον κρατικό προϋπολογισμό κάθε έτους. Θα προστίθεται δηλαδή στην ετήσια επιχορήγηση, αλλά θα είναι ευέλικτο αφού θα «ξεκλειδώνει» και θα διανέμεται μόνο αν επιτυγχάνονται οι στόχοι.
           Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ το μυαλό μας πήγε στους Έλληνες Στρατιωτικούς  ναι αυτούς τους διπλοθεσίτες όπως γράψαμε στον τιτλο μας που εκτος των καθηκόντων τους ως Στρατιωτικοί ,κάνουν και τους οδηγούς σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ,τα περίπολα για πυρασφάλεια ,συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση  σε όλες τις φυσικές καταστροφές ,φτιάξανε και λειτουργούν πολλά κέντρα μεταναστών, συμμετείχαν ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στελεχώνουν με στρατιωτικούς γιατρούς πολιτικά νοσοκομεία και αγροτικά ιατρεία, και πολλά άλλα που σε μία κανονική χώρα θα ήταν αποστολή άλλων δημοσίων υπαλλήλων .
                Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε δημοσιεύσει αρκετά  άρθρα που αφορούν το εργασιακό των Στρατιωτικών ,αλλά και  των  εκτός  της αποστολής τους εργασίες που καλούνται να εκτελέσουν καλύπτοντας κενά του κρατικού μηχανισμού εδώ και χρόνια .

Είναι οι Έλληνες Στρατιωτικοί πανάκεια δια πάσαν νόσον του κράτους ; γράψαμε στο τελευταίο μας άρθρο που είχε τις επιστολές των Ενώσεων Στρατιωτικών Καστοριάς ,Ιωαννίνων και Χίου δηλαδή 3 παραμεθορίων περιοχών με αυξημένες υπηρεσιακές  υποχρεώσεις   και αποστολές που όμως έιχανε και έχουν ενεργή εμπλοκη και σε άλλα καθήκοντα όπως πυρασφάλεια και άλλα  όπως οι ίδιοι αναφέρουν.


                       Και σαν επίλογο να θέσουμε ένα ερώτημα .Εάν οι δημόσιοι υπάλληλοι που φέρουν  σε πέρας ειδικές αποστολές σε υπηρεσίες αιχμής, θα λαμβάνουν έως και 2 επιπλέουν μισθούς, οι Στρατιωτικοί που πέραν της σοβαρής αποστολής τους κάνουν συνεχώς και εργασία άλλων Υπουργείων τι πρέπει να πάρουν ; Αλήθεια για  την υπερωριακή αποζημίωσή τους πότε  θα έρθει επιτέλους νομοθετική πρωτοβουλία ;  

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ