Το ΜΤΣ, τα εφάπαξ βοηθήματα και η συνάντηση που διαψεύδει την φορολόγησή τους .......

 


Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε γράψει σειρά άρθρων για την κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που μέτοχοί του εκτός των Στρατιωτικών είναι και  οι Αστυνομικοί .Τον Φεβρουάριο είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο Έρχονται παρεμβάσεις στα Μετοχικά Ταμεία .Για πολύ μεγάλες ανησυχίες μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας .Δείτε όλες τις εξελίξεις .... σχετικά με ομιλία του ΥΕΘΑ στην Βουλή και τις ανησυχίες του για την κατάσταση στα Μετοχικά Ταμεία και μιλώντας για αναγκαίες παρεμβάσεις .Να αναφέρουμε επίσης  ότι εδώ και 2 χρόνια έχουν σταματήσει οι προκαταβολές των εφάπαξ βοηθημάτων στον Στρατό Ξηράς, ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις στην χορήγηση των εφάπαξ που ξεπερνά τους 7 μήνες , γεγονότα που έχουν μεγαλώσει την ανησυχία ειδικά για το ΜΤΣ, το οποίο δίνει και λιγότερο μέρισμα στους μετόχους του σε σχέση με το Μετοχικά Ταμεία Αεροπορίας και Ναυτικού .

    Μια συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Αξιωματικών Αστυνομίας   με  τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικων κ. Κωστή ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ που δημοσιεύτηκε στο  policenet μας τράβηξε την προσοχή.  Αφορά την φημολογία για την φορολόγηση των εφάπαξ βοηθημάτων τους σύμφωνα με τους ίδιους   .Να σημειώσουμε εδώ οτι τα εφάπαξ βοηθήματα των Αστυνομικών δεν δίνονται απο το ΜΤΣ, αλλά απο δικό τους Ταμείο Πρόνοιας(ΤΑΠΑΣΑ) .

Ας  δούμε  όμως όλη την ανακοίνωσή τους που ενδιαφέρει όλους τους ένστολους.

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικων κ. Κωστή ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ είχε σήμερα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας σε συνέχεια του Διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της 21/5.Στον κ. Υπουργό εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την έντονη φημολογία περί φορολόγησης του εφάπαξ των αστυνομικών οι οποίες διακινούνται ευρύτατα αυτές τις ημέρες και εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Τονίσαμε στον κ. Υπουργό για μια ακόμη φορά ότι η εφάπαξ παροχή δεν προέρχεται από το δημόσιο ταμείο αλλά από τις κρατήσεις του αστυνομικού προσωπικού και θεωρούμε ότι κάθε σκέψη περί φορολόγησης της είναι εκτός και πέραν πάσης  λογικής.

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε έκπληκτος για τη φημολογία αυτή και τη  διέψευσε.

Μας ζήτησε δε να ενημερώσουμε το αστυνομικό προσωπικό ρητώς και κατηγορηματικώς ότι ΔΕΝ υπάρχει οποιαδήποτε ακόμη και σκέψη τέτοιας ενέργειας από πλευράς της Κυβέρνησης.

Συνάδελφοι,

Η χρονική στιγμή κατά την οποία διασπείρονται ανυπόστατες φήμες είναι ύποπτη και σίγουρα τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες από όλους καθ’ όσον το μόνο που προσφέρουν είναι ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό. Έργο της Ομοσπονδίας είναι να πράττει αυτό που πρέπει και όταν πρέπει για τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων χωρίς περιττές πομφόλυγες και τυμπανοκρουσίες και σίγουρα χωρίς να επηρεάζεται από αλυχτίσματα και ψευτοπαλικαρισμούς  διαφόρων εμμονικών που μόνο κακή υπηρεσία προσφέρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα των Αξιωματικων.

2021 03 poaxia no ypografes


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....