O πίνακας της Σχολής Ευελπίδων που θα έπρεπε να χτυπήσει συναγερμό στο Άμυνας ...

 




Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τα προβλήματα στις Στρατιωτικές σχολές εστιάζοντας στην πτώση των βάσεων εισαγωγής ,για τον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων αλλά και για την αδικία στις αποδοχές τους .Πρόσφατα δημοσιεύσαμε και επιστολή Ομοσπονδίας Στρατιωτικών  με  σοβαρές καταγγελίες για τις Στρατιωτικές Σχολές  με τίτλο Επιστολή σοκ για τις Στρατιωτικές σχολές 40 μέρες πρίν τις Πανελλήνιες εξετάσεις ....
Στην σελίδα της Βουλής  δημοσιεύτηκε και  η απάντηση του Υπουργού Άμυνας κ Δένδια  σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος ΝΙΚΗ  κ. Οικονομόπουλου  Παναγιώτη  και αφορούσε κυρίως  τις αυξημένες  παραιτήσεις στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην  ερώτηση που εκτός των παραιτήσεων που προαναφέραμε, αφορούσε και την πτώση των βάσεων στις στρατιωτικές σχολές ειδικά σε ΣΣΕ και ΣΝΔ ο Υπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και θα αυξηθεί περαιτέρω στα προσεχή ακαδημαϊκά έτη.

Μάλλον  ο Υπουργός πρέπει να ξαναδεί το θέμα, διότι η αλήθεια είναι ότι  παρά την αύξηση των θέσεων των εισακτέων στις Πανελλήνιες  ,  προφανώς λόγω της κάθετης πτώσης του ενδιαφέροντος προς αυτές ,απο τους υποψήφιους των Πανελλαδικών   και παρά την συνεχή μείωση  και της βάσης εισαγωγής ,μείωση αντί για αύξηση έχουμε στους σπουδαστές  που είναι και φοιτούν σε σχολές, ειδικά του Στρατού Ξηράς  .Ας πάρουμε το παράδειγμα της Σχολής Ευελπίδων που αφορούσε και η ερώτηση  στην Βουλή .Από τις 278 θέσεις που είχανε προκηρυχθεί το 2023 καλύφτηκαν στις Πανελλήνιες μόνο οι 208, πληροφορία που λαμβάνουμε απο τα  στοιχεία των Πανελλαδικών στον παρακάτω πίνακα  . Και έχουμε και συνέχεια αφού φαίνεται από τους 208  έχουν μείνει  λιγότεροι ,αφού αρκετοί  έχουν παραιτηθεί,  όπως έχει δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο!Στην ΣΜΥ οι κενές θέσεις των σπουδαστών ήταν  ακόμη περισσότερες.Το 2022 και 2021 οι κενές θέσεις ήταν περισσότερες στην ΣΣΕ όπως φαίνεται στον πίνακα.


Και μετά απο όλα αυτά η ηγεσία του Υπουργείου αντί να ασχοληθεί με το θέμα, του πώς μια Στρατιωτική σχολή που παραμένει κόσμημα, όπως η ΣΣΕ , σε  μόλις λίγα  χρόνια, έχει καταρρεύσει και η βαθμολογία  εισαγωγής της  κατά 40% ,απο το 17 στο 12 με πολλές κενές θέσεις σπουδαστών , όπως αναφέρθηκε και στην Βουλή στην παραπάνω ερώτηση  και να ασχοληθεί με  τους λόγους που ακόμα και αρκετοί  που εισάγονται στην σχολή , παραιτούνται σε λίγους μήνες, βρίσκει την εύκολη λύση κατεβάζοντας  παρακάτω την βάση εισαγωγής στην ΣΣΕ όπως έκανε το 2023 , γεγονός που περισσότερα προβλήματα παρά λύση θα δώσει  στο μέλλον του Στρατού Ξηράς, που προφανώς στηρίζεται στους απόφοιτους της ΣΣΕ να τον διοικήσουν.

Αλήθεια δεν αναρωτήθηκαν  γιατί δεν καταρρέουν οι βάσεις στα Σώματα Ασφαλείας που ακόμα και απλός Αστυνομικός-Λιμενικός ή Πυροσβέστης θέλουν πολλαπλάσια μόρια σε σχέση με την ΣΣΕ . Για τις σχολές Αξιωματικών των Σ.Α. ας μην μιλήσουμε για τις βάσεις τους που έχουν πάει στα ύψη! Μήπως γνωρίζουν περισσότερα οι 18ρηδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών απο την ηγεσία του Άμυνας;  Δεν το νομίζουμε. Καλό όμως ας κάνουν και μια δημοσκόπηση στους μαθητές των Λυκείων , θα εκπλαγούν με τα αποτελέσματα. 

Και  βάζουμε και ένα ερώτημα στον κ Υπουργό .Αλήθεια η δέσμευση  για άρση της αδικίας των αποδοχών των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, σε σχέση με τις αντίστοιχες των Σωμάτων Ασφαλείας ,πότε θα γίνει όπως ο ίδιος υποσχέθηκε ; 

Δείτε την ερώτηση του κ Οικονομόπουλου απο την Βουλή ΕΔΩ 

Δείτε την απάντηση του ΥΕΘΑ      ΕΔΩ 

Για το τέλος στον  ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  βάζουμε έναν ακόμη πίνακα, με πόσοι  υποψήφιοι των πανελλαδικών, δηλώνουν σαν πρώτη προτίμηση  την ΣΣΕ (ΟΠΛΑ), απο το 2010 ως σήμερα .Η κάθετη πτώση την τελευταία ειδικά τριετία  δεν είναι για προβληματισμό είναι για συναγερμό .Θα τον ακούσουν στο Άμυνας ; 





Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....