Έκτακτο.Ποιοί κάνουν συγκέντρωση για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

 


Διαβάζουμε την ανακοίνωση της  ΕΑΑΣ Παράρτημα Άρτας που πάντα ξεχωρίζει με την μαχητικότητά της ,που μας τράβηξε την προσοχή, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού .

ΕΠΕΙΓΟΝ: - E.A.A.Σ/Παρ. Άρτας: - Πρόσκληση στην ΕΚΤΑΚΤΗ συγκέντρωση για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο ΜΤΣ και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό για τα αναδρομικά


  1. Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στο ΜΤΣ και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό, της κυβέρνησης, που καθυστερεί, από πρόθεση, να καταβάλει τα οφειλόμενα αναδρομικά, παρ΄ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει εκδικάσει όλες τις αγωγές και τις έχει ήδη διαβιβάσει στον ΕΦΚΑ, για τον υπολογισμό των τόκων και την πληρωμή όλου του δικαιούμενου ποσού στους συναδέλφους το  παράρτημά μας αποφάσισε ομόφωνα την ΕΚΤΑΚΤΗ συγκέντρωση στο γραφείο μας

 2. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει τα θέματα:    

      α. Αναλυτική και με αποδείξεις ενημέρωση  

      β. Προτεινόμενες, διαφορετικές δικαστικές δράσεις.

  3. Έναρξη 11:00


Ας διαβάσουμε όμως  τι γράφαμε στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ τον περασμένο Φεβρουάριο και το ακόμη  επίκαιρο δημοσίευμά μας   με τίτλο Έρχονται παρεμβάσεις στα Μετοχικά Ταμεία .Για πολύ μεγάλες ανησυχίες μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας .Δείτε όλες τις εξελίξεις ...για το ΜΤΣ και την ανησυχία που προκαλεί η κατάστασή του στους Στρατιωτικούς μετόχους του.

Νέα ανησυχία προκαλεί στους Στρατιωτικούς η ομιλία του ΥΕΘΑ κ Δένδια χθές στην Βουλή  σχετικά με την κατάσταση στα μετοχικά τους ταμεία. Συγκεκριμένα ανέφερε  Πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στα Μετοχικά Ταμεία, έχουν ήδη παραγγελθεί αναλογιστικές μελέτες τις οποίες θα πρέπει να συζητήσουμε σε βάθος 50 ετών, για να δούμε ποια είναι η βιωσιμότητά τους. Οφείλω να σας πω με όποια εμπειρία η επαγγελματική μου ιδιότητα μου δίνει, ο αρχικός έλεγχος των αριθμών μου δημιουργεί πολύ μεγάλες ανησυχίες, αλλά είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε και μαζί όταν αυτές οι αναλογιστικές μελέτες έρθουν και αυτό θα είναι σύντομα σε διάστημα εβδομάδων.

Δείτε όλη την ομιλία του ΕΔΩ 

Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε  αναφερθεί με σειρά άρθρων μας στο ΜΤΣ και κυρίως στα μερίσματα  που λαμβάνουν οι Στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς  τα οποία είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που δίνει  το ΜΤΑ και ΜΤΝ αντίστοιχα γεγονός που προκαλεί και ερωτήματα  για την κατάσταση στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού  .

Το τελευταίο άρθρο μας ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ήταν για  την αποφαση του ΜΤΣ που   ενημερωσε  τα μέλη του στρατιωτικούς εν ενεργεία του Στρατού Ξηράς ότι για δεύτερο συνεχές έτος δεν μπορούν να λάβουν προκαταβολές απο τα εφάπαξ βοηθήματα που έχουν πληρώσει  με τις εισφορές τους.

Το θέμα είναι ο λόγος συμβαίνει αυτο που προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία  στους Στρατιωτικούς .Σε παλαιότερες απαντήσεις στην Βουλή για το ίδιο θέμα το  ΥΠΕΘΑ ανέφερε   για διενεργηθείσα αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου  που έχει ληφθεί υπόψη  ενώ το σε τελευταία απάντηση τον Αυγουστο του  2023  μιλούσε για οικονομικές δυσχέρειες του ΕΛΟΑΣ .

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις  στο θεμα που αφορά το σύνολο των Στρατιωτικών... 


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....