Στρατιωτικά νοσοκομεία και οι λύσεις που πρέπει να τολμήσουν στο Υπουργείο Αμυνας

 


Για την υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών έχουμε γράψει πολλές φορές στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  και ειδικά για τα προβλήματα στα Στρατιωτικά νοσοκομεία  όπως με το τελευταίο άρθρο μας με τίτλο Έλληνες Στρατιωτικοί σε αναζήτηση Ιατρών και το Άμυνας τους διαθέτει στο Υπουργείο Υγείας ...

 .Ας δούμε όμως και μια  πρόταση για πως μπορεί σταδιακά να λυθούν τα προβλήματα απο έναν  ειδικό του χώρου , τον Αντιστράτηγο ε.α. Μανουσαρίδη Σάββα, απόφοιτο ΣΣΑΣ και  Υποδιοικητή  για πολλά χρόνια με σημαντικό  έργο στο ενεργητικό του  ,του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου του 401ΓΣΝΑ.Ας δούμε τι έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ας ελπίσουμε οι προτάσεις του,  με τις οποίες συμφωνούμε πλήρως ,να φτάσουν και στους αρμόδιους ...

Τα προβλήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι σύνθετα και χρήζουν ανάλυσης , σύνθεσης και επίλυσης από τους καθ´ ύλην αρμόδιους.

Στα χρόνια του μνημονίου μείωσαν τους μαθητές της ΣΣΑΣ με αποτέλεσμα σήμερα η πλειοψηφία των ιατρών που υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία να είναι Συνταγματάρχες και να κάνουν εφημερία η οποία δεν αποζημιώνεται όπως στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Στο στρατιωτικό νοσοκομείο οι μηνιαίες απολαβές του ειδικευόμενου στρατιωτικού ιατρού υπολείπονται του ειδικευόμενου ιδιώτη ιατρού που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ίδια κλινική.
Κατά περιόδους ολοένα και αυξάνονταν οι δικαιούχοι περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία, χωρίς να αναλογιστεί κανείς αν μπορούσαν να ανταποκριθούν με βάση το στελεχιακό τους προσωπικό( ιατρούς - νοσηλευτές, διασώστες κινητών μονάδων, τεχνολόγους, ψυκτικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς, θερμαστές, μάγειρες, τραπεζοκόμους, διοικητικό προσωπικό, οπλίτες, κλπ) με αποτέλεσμα σήμερα οι ελλείψεις να είναι πολύ μεγάλες και να καθιστούν επιτακτική και επιβεβλημένη τη λήψη μέτρων.
Χρειάζεται επανασχεδιασμός της αποστολής, δομής, οργάνωσης και λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων καθώς και των δικαιούχων περίθαλψης σε αυτά.
Σε πρώτη φάση αποζημίωση εφημεριών όπως στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανθυγιεινό επίδομα, καταβολή αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας στο νοσηλευτικό προσωπικό και να παύσει η διάθεση στρατιωτικών ιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Κατασκευή ξενώνων για νέους στρατιωτικούς ιατρούς που αποφοιτούν από τη ΣΣΑΣ, τοποθετούνται στην Αθήνα και προσπαθούν απλά να επιβιώσουν με το μηνιαίο μισθό τους που δεν ξεπερνά τα 1.100€ ενώ τα ενοίκια είναι πλέον απλησίαστα.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....