Οι 17 υπογραφές που στριμώχνουν ακόμη περισσότερο το Υπουργείο Αμυνας

             


Πριν λιγες ημέρες στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  είχαμε γράψει για μπαράζ ερωτήσεων  στην Βουλή απο 4 διαφορετικά κόμματα  για τα θέματα των παραιτήσεων και τα κενά στις στρατιωτικές σχολές  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ γεγονός που δείχνει τόσο τις διαστάσεις που έχουν λάβει τα δύο αυτά θέματα αλλά, και την σοβαρότητα της κατάστασης,  που καλείτε να δώσει απαντήσεις το Υπουργείο Άμυνας.

       Στο θέμα   με το σοκ των αποτελεσμάτων στις Πανελλήνιες  των στρατιωτικών σχολών και της μεγάλης πτώσης των βάσεων και τα κενά σε σπουδαστές ,καθώς και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί ,όπως αναφέρεται και  σε πρόσφατη επιστολή του ΣΑΣΜΥ,  επανέρχεται  με νέα ερώτηση  που κατατέθηκε χθες στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν μάλιστα  17 Βουλευτές του, δείχνοντας και την σημασία που δίνουν στο θέμα .

     Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους που απευθύνεται στους Υπουργούς Άμυνας και Παιδείας το πρόβλημα συνεπικουρείται και από την αδυναμία των Ενόπλων Δυνάμεων να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο και ελκυστικό μέλλον για τους απόφοιτους των Στρατιωτικών Σχολών, καθιστώντας τις εν λόγω σχολές μειωμένου ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους/ες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

 Τα προβλήματα αυτά περιγράφονται εκτενώς σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβούλιου Συλλόγων Αποφοίτων των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), όπου χαρακτηριστικά εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις αναφέροντας: «Εκτός του ότι ο μισθός δεν επαρκεί πλέον για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών, η έλλειψη προσωπικού στις μονάδες λόγω αυξημένου αριθμού στελεχών που αποστρατεύονται, σε συνάρτηση με τις αυξανόμενες απαιτήσεις για συνδρομή άλλων φορέων και υπουργείων της κρατικής διοίκησης, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που αποτρέπει τους νέους να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ)». Ενώ στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, αιτούνται την αναβάθμιση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), ζητώντας την ένταξή τους στην ανώτατη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αναγνώριση των πτυχίων τους ως ισότιμα με αυτά που απονέμονται από τις σχολές ανώτατης εκπαίδευσης. 

 Επειδή, ο τρόπος εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές αναδεικνύεται προβληματικός με το υπάρχον σύστημα και την καθιέρωση της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής. 

 Επειδή, ο μειωμένος αριθμός εισακτέων προσκρούει στην ανανέωση και ενδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού των ένοπλων δυνάμεων. 

 Επειδή, οι παρούσες συνθήκες στις Ένοπλες δυνάμεις δεν τις καθιστούν ελκυστικές ως επιλογή για τους υποψήφιους/ες διαγωνιζόμενους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

 Επειδή, η επαρκής στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα της διατήρησης της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

 Επειδή, έχουμε χρέος να διατηρούμε υψηλό το επίπεδο εκπαίδευσης των στελεχών του στρατεύματος, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και τη γενικευμένη αστάθεια στην ευρύτερη  περιοχή.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί 

 1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χαμηλού αριθμού εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές;

 2. Προτίθενται να επανεξετάσουν το ζήτημα της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής για όσους επιλέγουν να φοιτήσουν στις στρατιωτικές σχολές; 

 3. Θα επανεξετάσουν το ποσοστό εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές των υποψήφιων σπουδαστών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ; 

 4. Προτίθενται να προβούν στις ανάλογες ενέργειες που θα εξομαλύνουν τις παρούσες συνθήκες στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να καταστούν ελκυστικές για τους νέους και νέες που επιθυμούν την ένταξή τους σε αυτές; 

Δείτε όλη την επιστολή τους ΕΔΩ 

Θα αναμένουμε εδώ στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  με ενδιαφέρον και τις απαντήσεις του Υπουργείου Άμυνας και κυρίως τις λύσεις για τα προβλήματα του προσωπικού των Ε. Δ.   που έχουν ήδη αργήσει ....

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ