Τα φάουλ του Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας στους Σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών ...

          


        Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  είχαμε απο καιρό προειδοποιήσει  με σειρά άρθρων μας ,για τα προβλήματα στις Στρατιωτικές σχολές, δυστυχώς όμως δεν ακουστήκαμε ,με  αποτέλεσμα    το σοκ στις Πανελλήνιες με την νέα πτώση των βάσεων και τα σημαντικά κενά σπουδαστών ,ειδικά σε ΣΣΕ και ΣΜΥ μα τα 2/3 των θέσεων να μην έχουν καλυφθεί .Για τους λόγους που οδήγησαν  εδώ σε μια απο τις χειρότερες ημέρες για τις  Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και χρόνια γράφτηκαν και θα γραφτούν πολλά.

        Πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν στην αποστροφή των νέων μας στις Στρατιωτικές σχολές και ειδικά του Στρατού Ξηράς .Θα αναφερθούμε σήμερα σε μία απο αυτές που ξεκινά απο την πρώτη μέρα  παρουσία τους στην Σχολή , στο θέμα  των αποδοχών τους  ως σπουδαστές που παρά  τις υποσχέσεις της τωρινής  κυβέρνησης παραμένουν πολύ λιγότερες απο των αντίστοιχων σπουδαστών στα Σώματα  ασφαλείας για ανεξήγητο πραγματικά  λόγο .  

         Στο θέμα αναφέρεται και το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής που αναφέρει διάλογο του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Άμυνας για το θέμα των Στρατιωτικών σχολών , και αναφέρει οτι ο ΥΕΘΑ έθεσε και το θέμα της αποκατάστασης της αδικίας των μειωμένων αποδοχών των σπουδαστών τους ειδικά σε σχέση με των αντίστοιχων των Σωμάτων Ασφαλείας  σαν ένα απο τα μέτρα ανάσχεσης της κατάστασης .


           Μας κάνει εντύπωση η αναφορά στο Υπουργικο Συμβούλιο στο θέμα των αποδοχών τους ,διότι σύμφωνα με τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης  όπως προαναφέραμε ,το θέμα αυτό έπρεπε  ήδη να είχε λυθεί  όπως θα  αποκαλύψουμε παρακάτω.   Στο παρελθόν  ,τόσο πρόσφατα ο Υπουργός ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  μιλά για νέο μισθολόγιο  για τους  μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών που είναι σε επιτελική επεξεργασία, ενώ για το ίδιο θέμα είχε απαντήσει  στην Βουλή ο ΥΦΕΘΑ κ. Κεφαλογιάννης τον Αύγουστο του 2023  και ανέφερε για νομοθετική ρύθμιση  αλλά  απο τότε πέρασαν 12 μήνες...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.  

           Για το ίδιο θέμα ακριβώς 18 μήνες  πριν είχε δεσμευτεί ακόμα και ο ίδιος ο  Πρωθυπουργός στην Βουλή που μιλούσε για αύξηση που έρχεται στους μαθητές των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων .Δυστυχώς απο τότε η μόνη αύξηση που πήρανε οι μαθητές ήταν  απο 5 ως 7 ευρώ!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Δηλαδή για το ίδιο θέμα έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Άμυνας αλλά  οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών ακόμα περιμένουν πάνω απο 1 έτος!

            Για να καταλάβει και ο τελευταίος το μέγεθος της αδικίας δείτε τα παρακάτω που έχουμε δημοσιεύσει τόσο εδώ  αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο  αλλά  ..

           Ένας απο τους λόγους αποστροφής των νέων στη στρατιωτική καριέρα  όπως αναφέραμε είναι και οι χαμηλές αμοιβές που ξεκινούν απο τις σχολές  και συνεχίζεται σε όλη την σταδιοδρομία τους . Πώς να επιλέξει ο μαθητής Λυκείου τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. όταν αντικρίζει τον συγκριτικό πίνακα αμοιβών με τις αντίστοιχες σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Όταν η αμοιβή του σπουδαστή της Σχολής Ευελπίδων είναι 157,5€ τον μήνα και του σπουδαστή της Σχολής Αστυνομίας είναι 646,8€! Δηλαδή 4 φορές παραπάνω! Αλήθεια μετά γιατί απορούν όταν ο Αξκός της Αστυνομίας θέλει 17.000 μόρια ενώ στην ΣΣΕ 12.000 με τα 2/3 των θέσεων κενά ...



ΔΕΙΤΕ και το βίντεο με την υπόσχεση του Πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο του 2023  στην Βουλή στο 13.20 λεπτό του βίντεο 

Απο τότε πέρασαν 18 μήνες και συνεχίζουμε ....

           Τέλος σαν επίλογο να αναφέρουμε ότι τα προβλήματα των  Ελλήνων Στρατιωτικών συνολικά είναι πολλά ( μειωμένο μισθολόγιο, υπερεργασία χωρίς πρόσθετες  αποδοχές, μεταθέσεις ,ασφαλιστικό, περίθαλψη και πολλά άλλα )και τα προβλήματα των σχολών δεν θα λυθούν άμεσα με την αύξηση στις αποδοχές των σπουδαστών τους  . Σίγουρα χρειάζεται και εκσυγχρονισμός στην λειτουργία τους , καθώς και βελτίωση στις συνθήκες  διαμονής αλλά και του  εγκλεισμού των σπουδαστών ,που ήδη οι σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάνει εδώ και χρόνια .  Θα είναι όμως μία αρχή που θα βελτιώσει την κατάσταση που αν δεν παρθούν  και πολλά νέα  μέτρα που θα αφορούν το σύνολο των Στρατιωτικών , θα οδηγηθούμε ξανά  σε αδιέξοδο .
             

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ