Συνθήκες εργασίες και το οικονομικό χτυπούν τους Στρατιωτικούς ...Ο Υφυπουργός Αμυνας επιτέλους στον σωστό δρόμο ...

           


 Στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ αλιεύσαμε την συνέντευξη του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Βραδυνή της Κυριακής . Σε αντίθεση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Δένδια που συνεχίζει να διαφημίζει την Ατζέντα 2030 που όμως δεν περιλαμβάνει τίποτε ουσιαστικό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε επιτέλους  στα σοβαρά προβλήματα του  στρατιωτικού προσωπικού με αφορμή την  ερώτηση που του έγινε για το αποτέλεσμα σοκ των στρατιωτικών σχολών  και τι πήγε λάθος . 

            Συγκεκριμένα ανέφερε   Θα πρέπει να δούμε το ζήτημα συνολικά και με ειλικρίνεια. Οι λόγοι είναι πολλοί – ο οικονομικός παράγοντας είναι από τους πιο σημαντικούς με δεδομένη και την αύξηση του κόστους ζωής, αλλά δεν είναι ο μόνος. Θα πρέπει παρέμβουμε σε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα – από τις συνθήκες εργασίας, τη μέριμνα για τα στελέχη και τις οικογένειές τους, τις ευκαιρίες για στρατιωτική και ακαδημαϊκή ανέλιξη. Το κυριότερο ίσως, πρέπει να τα επικοινωνήσουμε αφενός με τον κατάλληλο τρόπο, αφετέρου με τα κατάλληλα μέσα επικοινωνίας. Χρειαζόμαστε τους καλύτερους και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους κερδίσουμε.

          Εμείς στον  ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ να συμφωνήσουμε πλήρως με τις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη , που άλλωστε έχουμε αναδείξει και  με άρθρα μας πολλές φορές ότι το μισθολογικό και οι συνθήκες εργασίας απομακρύνουν τους νέους απο τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα περιμένουμε όμως να δούμε εκτός απο τα λόγια και πράξεις της βελτίωσης της κατάστασης πριν είναι αργά .Γιατί οι καλύτεροι που αναφέρει ο Υπουργός θέλουν και σωστές συνθήκες εργασίες ,μέριμνα και κυρίως να μπορούν να ζήσουν  αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους

            Οπότε κύριε  Υπουργέ ο σωστός δρόμος που διαλέξατε ας ελπίσουμε να συνεχιστεί και με πράξεις ...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ   Τα φάουλ του Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας στους Σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών ...

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ