Οι Στρατιωτικοί που ανησυχούν και φωνάζουν Δώστε λύσεις τώρα!

             


         Διαβάσαμε εδώ στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ την  κοινή ανακοίνωση-δελτίο τύπου του Συντονιστικού Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ,  με τίτλο 
“Συντονιστικό συμβούλιο αποφοίτων ΑΣΣΥ. Ανησυχούμε. Δώστε λύσεις τώρα” που εκφράζει την ανησυχία-αγωνία των μελών μας για τις εκατοντάδες κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές και εμπεριέχει προτάσεις μας για την προσέλκυση στελεχών στις ΕΔ ,ενώ τα σοβαρά αυτά θέματα συζητήθηκαν στις γενικές συνελεύσεις τους όπως αναφέρουν .

           Φαίνεται πως το σοκ των αποτελεσμάτων στις Στρατιωτικές σχολές έχει κινητοποιήσει σειρά Συνδέσμων και συλλόγων που εδώ και χρόνια φωνάζουν για τα αυτονόητα όμως δυστυχώς χωρίς να ακουστούν απο την Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που προφανώς μετά τα σοβαρά κενά στις Στρατιωτικές σχολές που αυξάνονται σύμφωνα με πληροφορίες μας και απο νέες παραιτήσεις σπουδαστών  καλείτε να πάρει άμεσες και  δύσκολες αποφάσεις που  να αλλάξουν τα πάντα στις στρατιωτικές σχολές αλλά και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τόσο με τις μειωμένες αποδοχές τους αλλά και με τα αυξημένα καθήκοντα που συνεχώς τους ανατίθενται που πολλές φορές δεν είναι και στην αποστολή τους,  αλλά κλείνουν συνεχώς  τρύπες του κρατικού μηχανισμού.

           Τα βασικά αιτήματα του Συντονιστικου που ξεχωρίσαμε  περιλαμβάνουν:

  • Άρση της αδικίας που αφορά στην αποζημίωση των σπουδαστών παραγωγικών σχολών ΕΔ σε σχέση με αυτές των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).
  • Οικονομικές ρυθμίσεις (αύξηση του μισθού, επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας).
  • Επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των στελεχών, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές και τα νησιά, με την κατασκευή νέων κατοικιών το συντομότερο ή με την επιδότηση ενοικίου.
  • Επιδότηση μετακινήσεων με την χορήγηση κουπονιών καυσίμου, για όσα στελέχη μετακινούνται με ιδιωτικά μέσα προς-από τις Μονάδες τους, λόγω έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων.
  • Δίκαιο, αξιοκρατικό, διαφανές σύστημα μεταθέσεων και επίλυση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτές.
  • Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.
  • Θέματα υγειονομικής περίθαλψης.
  • Βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
           Σαν επίλογο αναφέρουν πολύ σωστά ότι κάθε μείωση προσωπικού αποτελεί δυσμενή εξέλιξη για την Εθνική μας Άμυνα την στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή καθημερινά αυξάνονται οι αναταράξεις κι η αστάθεια.

Όπως λέει και ο Ρίτσος εμείς πρέπει ” Να είμαστε έτοιμοι, κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα”.

Ολη την επιστολή τους μπορείτε να δείτε ΕΔΩ  
Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους θα τους ακούσουν και στο Άμυνας ...


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ