Γιατί οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές Σχολές. Το Υπουργείο λαμβάνει ;

 






Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα .Δυστυχώς ακόμη να μας ακούσουν .Πρόσφατα ο ηλεκτρονικός ΄και έντυπος τύπος ασχολήθηκε με τις παραιτήσεις ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό  ενώ και ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ δημοσίευσε το θέμα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Το πρόβλημα των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις  όμως δεν αφορά μόνο στα στελέχη (αξιωματικούς – υπαξιωματικούς), αλλά και στους σπουδαστές των παραγωγικών Σχολών όπως μας υπενθυμίζει σημερινό άρθρο του ieidiseis.gr.  


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται απροθυμία μαθητών Λυκείου να δηλώσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ., επίσης υποβάλλεται ασυνήθιστα μεγαλος αριθμός παραιτήσεων σπουδαστών, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες της φοίτησης τους στις συγκεκριμένες παραγωγικές σχολές.


Ένας απο τους λόγους αποστροφής των νέων στη στρατιωτική καριέρα είναι και οι χαμηλές αμοιβές. Πώς να επιλέξει ο μαθητής Λυκείου τις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. όταν αντικρίζει τον συγκριτικό πίνακα αμοιβών με τις αντίστοιχες σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Όταν η αμοιβή του σπουδαστή της Σχολής Ευελπίδων είναι 157,5€ τον μήνα και του σπουδαστή της Σχολής Αστυνομίας είναι 646,8€! Δηλαδή 4 φορές παραπάνω!


Το θεμα είναι να λυθεί το πρόβλημα  και αρθεί η σοβαρή αυτή αδικία που οδηγεί μαθηματικά τις Ενοπλες Δυνάμεις χωρίς στελέχη απο παραγωγικές Σχολές .
Ηδη αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις στρατιωτικες Σχολές  για το 2024 Αν όχι τώρα πότε ;  Το Υπουργείο λαμβάνει  ; 
  

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....