Ευρωπαικός Στρατός .Ποιός τον ζήτησε και τι έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια ........

 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σχηματίσει τον δικό της στρατό που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και στην πρόληψη των συγκρούσεων, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι γράφει το ant1live.com .

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Ταγιάνι είπε ότι η στενότερη ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της άμυνας είναι προτεραιότητα για το κόμμα Forza Italia του οποίου ηγείται.

"Αν θέλουμε να είμαστε ειρηνευτές στον κόσμο, χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό στρατό. Και αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση για να μπορέσουμε να έχουμε μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική", είπε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Σε έναν κόσμο με ισχυρούς παίκτες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία - με κρίσεις από τη Μέση Ανατολή έως τον Ινδο-Ειρηνικό - οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι ή οι Σλοβένοι πολίτες μπορούν να προστατεύονται μόνο από κάτι που ήδη υπάρχει, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

O ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ δημοσιεύει άρθρο απο την σελίδα του Ευρωπαικού κοινοβουλίου σχετικά με τον Ευρωπαικό Στρατό 

Παρότι δεν υπάρχει κοινός ευρωπαϊκός στρατός και οι πολιτικές άμυνας παραμένουν αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών, η ΕΕ έχει καταφέρει να ενισχύσει σημαντικά την αμυντική συνεργασία.

Από το 2016, η ΕΕ έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών που ενθαρρύνουν τη διακρατική συνεργασία και ενισχύουν τις αμυντικές ικανότητες της Ευρώπης. Συνεχίστε το διάβασμα για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα των τελευταίων εξελίξεων.

Υψηλές οι προσδοκίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής άμυνας

81% «Οι πολίτες της ΕΕ είναι υπέρ μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας»

 
 

Σύμφωνα με στοιχεία του 2022 που δημοσιεύθηκαν από το Ευρωβαρόμετρο, συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της ΕΕ (81%) είναι υπέρ μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, με τουλάχιστον τα δύο τρίτα να την υποστηρίζουν σε κάθε χώρα. Περίπου το 93% συμφωνεί ότι οι χώρες πρέπει να δράσουν από κοινού για να υπερασπιστούν το έδαφος της ΕΕ, ενώ το 85% πιστεύει ότι η συνεργασία στον τομέα της άμυνας σε επίπεδο ΕΕπρέπει να αυξηθεί.

διαβαστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σε ένα εξαιρετικό βίντεο που πρέπει να δουν ειδικά οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2024...

Έρχεται επιτέλους αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών .Δείτε τις εξελίξεις ....