Έγγραφο σοκ ραγίζει την Ατζέντα 2030 του Υπουργείου Άμυνας

 


Την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας  συνεχίζει τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό  με την περίφημη Ατζέντα 2030    ένα έγγραφο  τράβηξε την προσοχή μας .Πρόκειτε για έγγραφο αποκάλυψη  της Ένωσης Στρατιωτικών  Π.Ε. Νήσων Αττικής   που αναφέρει νέα στοιχεία σοκ για παραιτήσεις που διπλασιάστηκαν σε σχέση με το  Α εξάμηνο του 2023 ,μεγάλο αριθμό απολύσεων για  λόγους υγείας ειδικά ΕΠ.ΟΠ. και  προειδοποιεί για   νέο  «Βατερλώ» που έρχεται στις Στρατιωτικές σχολές .Ουσιαστικά τα νέα στοιχεία που αναφέρει η Ενωση Στρατιωτικών που έχει πρωταγωνιστήσει  σε αποκαλύψεις ειδικά το τελευταίο εξάμηνο ,δημιουργούν  ρωγμές στο αφήγημα του ΥΠΕΘΑ περί Ατζέντας 2030  και  ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας .

Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε αναφερθεί με σειρά άρθρων μας ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ,στα σοβαρά  προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που περιλαμβάνουν τις μειωμένες αποδοχές τους,  καθώς και  πολλά άλλα προβλήματα όπως ωράριο εργασίας ,ασφαλιστικό, υγειονομική περίθαλψη, στεγαστικό ,εμπλοκή σε κάθε κενό του κρατικού μηχανισμού. Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι ότι όλα αυτά ενώ αναφέρονται συνεχώς στο μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρονικού ειδικά τύπου αλλά και με σειρά ερωτήσεων -αναφορών στην Βουλή λύσεις δεν βλέπουμε ούτε εμείς αλλά κυρίως οι Έλληνες Στρατιωτικοί .

Ξεχωρίσαμε τις δύο τελευταίες παραγράφους στο έγγραφο  της Ένωσης Στρατιωτικών  Π.Ε. Νήσων Αττικής που σας τις βάζουμε αυτούσιες με την ελπίδα να το διαβάσουν και στο Υπουργείο Άμυνας . 

   11.   Όλα τα παραπάνω εμπεριέχουν δύο πολύ μεγάλες Αλήθειες: η πρώτη, ότι οι ΕΔ συνολικά, αρχής γενομένης από τις σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, έχουν πάψει να αποτελούν ελκυστικό εργασιακό προορισμό για τις νέες και τους νέους. Το έχουμε τεκμηριώσει κατ’ επανάληψη και, δυστυχώς, αποδεικνύεται από την καθημερινότητα. Η δεύτερη, ότι η Πολιτεία ενώ γνωρίζει το πρόβλημα στην πλήρη έκτασή του, όχι μόνο αποφεύγει να το αντιμετωπίσει, αλλά με τα μέτρα που λαμβάνει το ενισχύει. Αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που φαίνεται μια γενικότερα αυξητική τάση παραιτήσεων στο σύνολο των ΕΔ, όπου στο ΠΝ «απλώς» έχει πολύ μεγαλύτερη ένταση.

 

   12.   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Πολιτεία έχει μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής αδικιών. Ωστόσο, στο πλαίσιο της «δίκαιης ευγνωμοσύνης» οφείλει κατ’ αρχάς να πει την αλήθεια στους στρατιωτικούς, όχι μόνο του ΠΝ, αρχής γενομένης από τα ποιος είναι ο πραγματικός σχεδιασμός της. Τι ΠΝ θέλει να έχει και, κυρίως, με τι προσωπικό. Ευελπιστούμε ότι η όποια απάντηση θα είναι πλήρως εναρμονισμένη και θα σέβεται τη ναυτική ιστορία χιλιάδων ετών της Πατρίδας μας. Η Ένωσή μας δεν θα δεχθεί τη διάλυση του ΠΝ ως τετελεσμένο γεγονός. Απαιτούμε τη λήψη μέτρων, άμεσα. Τα έχουμε αναπτύξει στο παρελθόν και θεωρούμε ότι είναι γνωστά.

Όλο το αποκαλυπτικό έγγραφο    ΕΔΩ 

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ