Το σοκ των παραιτήσεων ,το μισθολόγιο και τα μέτρα που καλείται να λάβει το Άμυνας πρίν είναι αργά ...


   Στον  ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ δημοσιεύσαμε   πρόσφατα άρθρο με τίτλο Έγγραφο σοκ ραγίζει την Ατζέντα 2030 του Υπουργείου Αμυνας  που αφορούσε  νέες αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ  για  τις παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που  ειδικά  τον τελευταίο χρόνο έχουν χτυπήσει κόκκινο... Τα στοιχεία  των παραιτήσεων που φαίνεται να παίρνουν την μορφή πανδημίας και να εξαπλώνονται μετά το Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς ακόμα και σε νέους Αξιωματικούς  .Δυστυχώς ούτε εδώ φαίνεται να δίνει μια λύση η Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας .

   Σίγουρα  μια απο τις αιτίες που προκαλούν τις παραιτήσεις όπως προαναφέραμε στον πρόλογο του άρθρου μας , είναι και το οικονομικό .  Μιλάμε για την απογοήτευση των στρατιωτικών που περίμεναν νέο μισθολόγιο απο 1/1/2024 όπως είχε ανακοινωθεί αλλά  αντί για νέο μισθολόγιο είδανε οριζόντιες ενισχύσεις που δόθηκαν και στο δημόσιο τομέα μαζί  με μικρές αυξήσεις σε επιδόματα οι οποίες προκάλεσαν αυξήσεις  ενδεικτικά   απο 5% – 8% .

   Αυτές οι αυξήσεις όμως  ουσιαστικά δεν αποτελούν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος , αλλά ούτε καν  κάλυψη του πληθωρισμού της τριετίας 2020-2023 όπου ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία   κινήθηκε σε  πολύ υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που συνεχίζεται και το 2024  .
     Το  σοβαρό θέμα των παραιτήσεων και των χαμηλών μισθών φαίνεται  και στα προβλήματα με την πτώση των βάσεων αλλά και τις παραιτήσεις και στις στρατιωτικές σχολές όπως πολλές φορές έχουμε αναδείξει   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ . Το ότι υπάρχει ο κίνδυνος στα αποτελέσματα των Πανελληνίων για εισαγωγή στις Σχολές που θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου,  να έχουμε νέα κενά και νεα πτώση των βάσεων στις Στρατιωτικές σχολές δεν απασχολεί κανέναν στο ΥΠΕΘΑ
;; 

      Να τονίσουμε  εδώ ,για άλλη μια φορά ,ότι οι Ελληνες Στρατιωτικοί  όπως έχει αναφέρει και ο ΥΕΘΑ κ Δενδιας μπορεί να μην μπήκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις  μόνο για το μισθολογικό και υποαμείβονται σε σχέση ειδικά με τους συναδέλφους τους στην Ε.Ε.  έχουν όμως και οικογένειες και αντοχές ....Και όπως λένε  με ερώτηση τους  στην Βουλή και οι 51 Βουλευτές της τωρινής  Κυβέρνησης  , απο το μακρινό  όμως  2013 ,που  και ο ίδιος τους απάντησε  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ,το αξιόμαχο κινδυνεύει απο το μισθολογικό ...Ας το λύσουν επιτέλους με πράξεις .

       Σαν επίλογο  να καλέσουμε για άλλη μια φορά  τον Υπουργό Άμυνας κ. Δένδια να ακούσει   επιτέλους τους Στρατιωτικούς που  χτυπούν εδώ και καιρό , καμπανάκια συναγερμού για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων  και να  προβεί άμεσα σε μέτρα για το προσωπικό  που είναι και το ισχυρότερο όπλο μας ....

     Να φέρει επιτέλους , νέες  θετικές  εξελίξεις στο Υπουργείο Άμυνας,  εδώ και τώρα το 2024 .Γιατί η ατζέντα 2030 είναι πολύ μακριά .

                                         Πριν είναι αργά κύριε Υπουργέ...

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ