ΣΜΥ:Οι 228 νέοι Υπαξιωματικοί μας και τα 2 φάουλ του κ. Υφυπουργού

 



Τ
ην Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, έγινε στην  Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) η  τελετή  Ορκωμοσίας των Μονίμων Λοχιών Τάξης 2024 «Σχη (ΠΖ) Βασιλείου Παπαλάμπρου» .Από τη Σχολή αποφοίτησαν 228 Μόνιμοι Λοχίες, εκ των οποίων 192 από την Ελλάδα και 36 από την Κύπρο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης , όπου απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες  καθώς  και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  μίλησε και στους νέους Υπαξιωματικούς μας ενώ προέβη  και σε  δήλωση.

Πρίν σας βάλουμε την δήλωση του κ. Υφυπουργού θα σας γράψουμε για τα 2 φάουλ που έκανε .

Το πρώτο φάουλ ότι παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού προεκλογικά , για αύξηση στις αποδοχές των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών ,  αλλά και του κ. Κεφαλογιάννη σε απάντηση του στην Βουλή σχεδόν ένα χρόνο πρίν ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ οι ορκισθέντες νέοι Μον. Λοχίες  λάμβαναν ως σπουδαστές  το 1/4 των αποδοχών,  σε σύγκριση με τους αντίστοιχους σπουδαστές των Σωμάτων Ασφαλείας γεγονός που είναι  μια σοβαρή αδικία  που συνεχίζεται.

Το δεύτερο φάουλ είναι ότι  ο ίδιος σαν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας αλλά και σαν κυβέρνηση συνολικά, δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για τις αποδοχές αυτών των Μονίμων Λοχιών  που καλούνται να επιβιώσουν με μισθό των 850 ευρώ  ο οποιος δεν είναι απλος μικρός είναι απαράδεκτος,  αν λάβουμε υπόψη το κόστος ζωής, τον πληθωρισμό που καλπάζει,  καθώς και την αύξηση στα ενοίκια που καλούνται να πληρώσει  η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Λοχιών στα σύνορα της Πατρίδας μας .Οι  μικρές αυξήσεις που δοθήκαν αρχές του έτους και στους Στρατιωτικούς και αφορούσαν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων έχουν χαθεί ήδη με την ακρίβεια που συνεχίζει να  πρωταγωνιστεί και το 2024 .

 Παραθέτουμε για επίλογο την τελευταία παράγραφο των δηλώσεων του κ. Κεφαλογιάννη  στην ΣΜΥ προς τους νέους Υπαξιωματικούς    «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την στρατιωτική, θα βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου η καθημερινότητά τους να είναι η καλύτερη δυνατή και να μπορούν να εκπληρώνουν απερίσπαστοι την υψηλή αποστολή τους.»

Ωραία τα λόγια του κ. Υφυπουργού όμως θα αναμένουμε τόσο εμείς αλλά κυρίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μας  και ουσιαστικές πράξεις. Γιατι το  προσωπικό έχει και αντοχές   αλλά και  προβλήματά , που συνεχώς μεγαλώνουν τα τελευταία χρόνια γεγονός που φαίνεται και στον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων ακόμα και νέων Αξιωματικών , καθώς και απο τα κενά στις Στρατιωτικές σχολές   .

Αλλωστε το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το φωνάζουμε εδώ στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  .ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !

Δείτε και Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν επισκέφθηκε και μία Στρατιωτική Σχολή ;

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ