Η Στρατιωτική αντιπαροχή που μπορεί να δώσει οικονομική ανάσα σε χιλιάδες Στρατιωτικούς



Η στέγαση  των Στρατιωτικών είναι απο τα κυριότερα προβλήματα  που έχουν να αντιμετωπίσουν αφού λόγω της φύσης του επαγγέλματος  λαμβάνουν συνεχώς μεταθέσεις ειδικά στην παραμεθόριο και δεν μπορούν να διαμένουν μόνιμα σε μια περιοχή .Η συνεχής αύξηση των ενοικίων έχουν οδηγήσει σε απόγνωση πολλές οικογένειες στρατιωτικών που καλούνται να ξοδέψουν μεγάλο μέρος του μισθού τους στην καταβολή ενοικίων .Η λύση των ΣΟΑ -ΣΟΜΥ που ήδη υπάρχουν η κατασκευάζονται όπως εξήγγελλε και ο ΥΕΘΑ πρόσφατα, μπορούν να καλύψουν ένα μικρό μέρος των αναγκών  τους ειδικά στην παραμεθόριο .

Μία λύση θα μπορούσε να δώσει η μέθοδος της  στρατιωτικής αντιπαροχής  όπως την ονομάζουμε , σε μεγάλο αριθμό ανενεργών στρατοπέδων ,πολλά απο τα οποία είναι σε εκτάσεις φιλέτα .Ήδη η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με την ονομασία κοινωνική αντιπαροχή  απο το κράτος  σε εκτάσεις φιλέτα ώστε να δοθούν με ευνοϊκούς όρους κατοικίες σε νέους ως 39 ετών όπως διαβάσαμε στο σημερινό capital.gr .

Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπουν ότι οι ιδιώτες θα αναλαμβάνουν το κόστος σχεδιασμού και ανέγερσης των νέων συγκροτημάτων κατοικιών και ως αντάλλαγμα θα λαμβάνουν ένα μέρος των ακινήτων, που θα μπορούν να τα εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν, π.χ. είτε για πώληση, είτε για ενοικίαση στις αγοραίες τιμές. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αντιπαροχή, με την διαφορά ότι ο οικοπεδούχος είναι το ίδιο το δημόσιο. Ο προσανατολισμός κάνει λόγο για μια συνεργασία της τάξεως του 50% - 50%, μεταξύ των ιδιωτών και του δημοσίου. Τα δε ακίνητα που θα λαμβάνει το δημόσιο ως αντάλλαγμα, θα τα εκμισθώνει, ή θα τα πωλεί σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς, ώστε να είναι προσιτά για τους δικαιούχους.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ενός υβριδικού μοντέλου αξιοποίησης (rent to own), όπου δηλαδή ο δικαιούχος θα ξεκινά από την ενοικίαση, διατηρώντας την επιλογή σε βάθος χρόνου να προβεί και σε αγορά του ακινήτου αυτού. Αντίστοιχα μοντέλα στο εξωτερικό, ουσιαστικά δίνουν την δυνατότητα στους ενοικιαστές να "χτίζουν" το ποσό της προκαταβολής που απαιτείται για την αγορά ενός ακινήτου, μέσω του ενοικίου που καταβάλλουν. Δηλαδή ένα ποσοστό του ενοικίου παρακρατείται για να λειτουργήσει ως κεφάλαιο για μια μελλοντική προκαταβολή. 

Σαν επίλογος ως  ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ να αναφέρουμε ότι  μια ενδιαφέρουσα πρόταση  έχει κάνει και  η Ενωση Στρατιωτικών Ιωαννίνων  για τα ακίνητα φιλέτα  των Ενόπλων Δυνάμεων στην  Πρέβεζας που φιλοξενήσαμε με τίτλο Ποιοι Στρατιωτικοί ζητούν μέρος των ακίνητων των Ε.Δ. στην Πρέβεζα και γιατί .....

Οπότε αντί για κοινωνική αντιπαροχή ας εφαρμόσει το Υπουργείο Άμυνας την στρατιωτική αντιπαροχή και έτσι χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ μπορεί να κατασκευάσει εκατοντάδες κατοικίες που σίγουρα θα δώσουν λύση  σε μεγάλο αριθμό οικογενειών Στρατιωτικών .

Το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει  ; 


Face

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ