Γιατί ο ΥΕΘΑ κ. Δένδιας συναντήθηκε με λάθος Υπουργό ...

 


Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας είχε χθές ο Υπουργός Αμυνας με κύριο θέμα την αναβάθμιση των Στρατιωτικών  Σχολών αλλά και την εκπαίδευση σε αυτές , όπως διαβάσαμε στο bankingnews   .

Όμως ο ΥΕΘΑ αν πραγματικά θέλει να αναβαθμίσει τις Στρατιωτικές σχολές συναντήθηκε με λάθος Υπουργό .Γιατί  η αναβάθμιση των σχολών ξεκινά απο τις αποδοχές τους.Άλλωστε  ο ίδιος έχει αναφερθεί σε   άρση της αδικίας των αποδοχών των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, σε σχέση με τις αντίστοιχες των Σωμάτων Ασφαλείας ,όπως ο ίδιος υποσχέθηκε .  Οπότε μάλλον με τον Υπουργό Οικονομικών πρέπει  πρώτα άμεσα να βρεθεί  ο ΥΕΘΑ  κ. Δένδιας .

Στο τέλος του μήνα άλλωστε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και για τις Στρατιωτικές σχολές και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των προηγούμενων ετών  να μείνουν πολλές θέσεις κενές ειδικά στις σχολές του Στρατού Ξηράς .Γιατί η  αλήθεια είναι ότι  παρά την αύξηση των θέσεων των εισακτέων στις Πανελλήνιες  ,  προφανώς λόγω της κάθετης πτώσης του ενδιαφέροντος προς αυτές ,απο τους υποψήφιους των Πανελλαδικών   και παρά την συνεχή μείωση  και της βάσης εισαγωγής ,μείωση αντί για αύξηση έχουμε στους σπουδαστές  που είναι και φοιτούν σε σχολές, ειδικά του Στρατού Ξηράς  .Ας πάρουμε το παράδειγμα της Σχολής Ευελπίδων  .Από τις 278 θέσεις που είχανε προκηρυχθεί το 2023 καλύφτηκαν στις Πανελλήνιες μόνο οι 208, πληροφορία που λαμβάνουμε απο τα  στοιχεία των Πανελλαδικών στον παρακάτω πίνακα  . Και έχουμε και συνέχεια αφού φαίνεται από τους 208  έχουν μείνει  λιγότεροι ,αφού αρκετοί  έχουν παραιτηθεί,  όπως έχει δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο! Στην ΣΜΥ οι κενές θέσεις των σπουδαστών ήταν  ακόμη περισσότερες. Το 2022 και 2021 οι κενές θέσεις ήταν περισσότερες στην ΣΣΕ όπως φαίνεται στον  παρακάτω πίνακα.

Για το τέλος στον  ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  βάζουμε  έναν ακόμη πίνακα, με πόσοι  υποψήφιοι των πανελλαδικών, δηλώνουν σαν πρώτη προτίμηση  την ΣΣΕ (ΟΠΛΑ), απο το 2010 ως σήμερα .Η κάθετη πτώση την τελευταία ειδικά τριετία  δεν είναι για προβληματισμό είναι για συναγερμό .Θα τον ακούσουν στο Άμυνας ; 


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ