Είναι οι έκτακτες μεταθέσεις στον Στρατό ,πραγματικά έκτακτες; Έγγραφο καταγγελία ζητά απαντήσεις...


      Πριν λίγες ημέρες κοινοποιήθηκαν έκτακτες μεταθέσεις στον Στρατό Ξηράς
  που προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων ενώ το θέμα έχει φτάσει και στην Βουλή με ερώτηση του  βουλευτή  Κέρκυρας κ.  Μπιάγγη Σπυρίδων  του ΠΑΣΟΚ,   με τίτλο Αδικίες και αναξιοκρατία στις μεταθέσεις Στρατιωτικών  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   ,που θέτει σοβαρά ερωτήματα και καταγγελίες για το θέμα των μεταθέσεων, ειδικά των έκτακτων , καθώς και  για τις μεταθέσεις εξωτερικού αλλά και τις αποσπάσεις .

       Και στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  έχουμε γίνει δέκτης παραπόνων  απο Στρατιωτικούς, που μας αναφέρουν ότι άλλοι συνάδελφοί τους στις έκτακτες μεταθέσεις  με  λιγότερα μόρια  απο τους ίδιους μετατέθηκαν σε φρουρές που οι ίδιοι επιθυμούσαν και δεν μετατέθηκαν αν και το ζήτησαν οι ίδιοι στις τακτικές μεταθέσεις .Εδώ να τονίσουμε οτι οι έκτακτες μεταθέσεις γίνονται χωρίς τον περιορισμό των μορίων για συγκεκριμένους σοβαρούς προσωπικούς ,οικογενειακούς η έκτακτους υπηρεσιακούς, λόγους εφόσον όμως αποδεδειγμένα υπάρχουν .

        Ως εδώ όλα καλά ,ποιος όμως μπορεί να ελέγξει αν υπάρχουν πραγματικά οι λόγοι αυτοί η αν το ελληνικό ρουσφέτι  κάνει και εδώ το θαύμα του ;Πολλά σχόλια σε αυτό μπορεί να δεί κάποιος και στα κοινωνικά δίκτυα που αναφέρονται ειδικά για παρεμβάσεις και αναξιοκρατία  στις μεταθέσεις, ενώ για τα παραπάνω  ζητά διευκρινήσεις  και ο Βουλευτής κ Μπιάγκης με την ερώτηση του  στην Βουλή που προαναφέραμε με ειδική αναφορά στις έκτακτες μεταθέσεις ενώ ανακοινωση έχει βγάλει  για το θέμα και ο τομέας Αμυνας του ΠΑΣΟΚ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  που αναφέρετε στις  μεταθέσεις αποσπάσεις, που αδηγούν όπως αναφέρουν    σε καταστρατατήγηση  της διαφάνειας, την αξιοκρατία,που  πλήττουν την αποδοτικότητα και να ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων .

         Εντύπωση τέλος μας κάνει οτι στις μεταθέσεις αυτές υπάρχουν αρκετές εντός του ίδιας περιοχής  υπηρέτησης και μάλιστα απο δύσκολες  υπηρεσιακά μονάδες σε ευκολότερες μονάδες που έχουν πολλές φορές και μεγαλύτερη επάνδρωση απο τις πρώτες .Αυτό πραγματικά θα θέλαμε να μας το εξηγήσει το Άμυνας διότι ούτε για προσωπικούς-οικογενειακούς ούτε για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους δικαιολογείται .Ούτε και η συνεχή αύξηση στον αριθμό τους ειδικά τα τελευταία χρόνια .Ίσως εδώ το Άμυνας να πάρει μαθήματα απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  που σίγουρα οι διαδικασίες αυτές έχουν βελτιωθεί εδώ και χρόνια, οι έκτακτες μεταθέσεις είναι ελάχιστες  και σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια ,ενώ να σημειωθεί ότι υπάρχουν στα συμβούλια μεταθέσεων και εκπρόσωποι των αστυνομικών κάτι που δεν συμβαίνει στο Άμυνας.

 

 Ας δούμε  όμως   τι αναφέρει ο Νόμος 3883/2010 για τις έκτακτες μεταθέσεις στο Αρθρο 7.

 β. Έκτακτες μεταθέσεις μπορούν να ενεργούνται οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τα αντικειμενικά Κριτήρια και το χρόνο παραμονής στην ίδια περιοχή μετάθεσης, στις παρακάτω περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις: 

(1) Για αποδεδειγμένους και ειδικά αιτιολογημένους υπηρεσιακούς ή προσωπικούς λόγους.

 (2) Σε περίπτωση διάπραξης σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος, το οποίο δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα πειθαρχίας ή ηθικής τάξεως, με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Κλάδου, στην οποία πρέπει να γίνεται ειδική μνεία για την αναγκαιότητα ή μη της μετάθεσης του κρινόμενου. 

(3) Σε περίπτωση παραπομπής σε δίκη για κακούργημα με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα ή αμετάκλητης καταδίκης για κακούργημα. 

(4) Όταν καταργείται ή μετεγκαθίσταται στρατόπεδο, καθώς και όταν καταργείται μονάδα ή Υπηρεσία των ΕΔ. 

(5) Για σοβαρό συμβάν, που αφορά το ίδιο το στέλεχος ή μέλος της οικογένειας του. 

(6) Σε περίπτωση θανάτου συζύγου ή τέκνου ή πάθησης αυτών ή του στελέχους των ΕΔ από ανίατο ή δυσίατο νόσημα, ύστερα από Γνωμοδότηση της Ανώτατης κατά κλάδο Υγειονομικής Επιτροπής. 

(7) Ύστερα από αίτηση αμοιβαίας μετάθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι αιτιολογημένα δεν διαταράσσεται η πλήρωση υπηρεσιακών αναγκών.

 (8) Για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο στρατιωτικό, δημόσιο υπάλληλο, αστυνομικό ή συνοριακό φύλακα, ειδικό φρουρό, λιμενικό, πυροσβεστικό υπάλληλο ή δικαστικό λειτουργό.

      Εμείς θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Άμυνας  για το θέμα που αφορά το συνολο των Στρατιωτικών αλλά και τις οικογένειές τους .Επίσης θα αναμέναμε και ένα δελτίο τύπου για το Βατερλό στις Στρατιωτικές σχολές απο το Άμυνας και  κυρίως την αντίδρασή του αλλά ...

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ