Οι ξεχασμένοι Ελληνες Στρατιωτικοί και γιατί εξαντλήθηκε η υπομονή των Αστυνομικών ...


Εδώ στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ  μετεκλογικά  είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο 
Οι ξεχασμένοι Έλληνες Στρατιωτικοί και η νέα ήττα του Υπουργείου Άμυνας .

Όπως είχαμε γράψει τότε  περιμέναμε ότι τουλάχιστον μετεκλογικά θα  υπήρξε μία προσπάθεια διόρθωσης  της αδικίας στις αποδοχές τους και στήριξης των Στρατιωτικών που στηρίζουν διαρκώς την λειτουργία του κράτους ακόμη και εκτός αποστολής τους .Τα τελευταία χρόνια άλλωστε  δυστυχώς  οι Έλληνες στρατιωτικοί καλούνται με διάφορα προσχήματα να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό όπως στο μεταναστευτικό, την πανδημία, το ΕΚΑΒ, δασοπερίπολα  καθώς και σε πολλές ακόμα αποστολές που σαφώς δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη υπηρεσιακή τους καθημερινότητα  όπως καταγγέλλουν συνεχώς και Ενώσεις Στρατιωτικών  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ. Ένοπλες Δυνάμεις δια πάσαν νόσο του Κράτους δηλαδή...

Και ερχόμαστε στο σήμερα που ένα δημοσίευμα του policenet.gr  σχετικά με συνάντηση της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών και του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη μας τράβηξε την προσοχή  ειδικά απο τον τίτλο της  ΠΟΑΣΥ: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια υπομονής των συναδέλφων μας! Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ήδη δρομολογούνται λύσεις .

Στην ανακοίνωση αναλύονται τα θέματα που έθεσε η ΠΟΑΣΥ στην συνάντηση με τον Υπουργό  αλλά και οι απαντήσεις που έλαβαν απο τον κ. Χρυσοχοϊδη σε αυτά .

Ξεχωρίσαμε την αναφορά τους για το πρωταρχικής σημασίας ζήτημα της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, προσκόμισε στον κ. Υπουργό και δημοσιεύσεις που αναφέρονται στη χορήγηση εκ μέρους του ΥΠ.ΕΘ.Α., ενός νέου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του Υπουργείου όσο και άλλους φορείς (ΝΙΜΤΣ, Αμυντικά συστήματα), θέτοντας το εύλογο ερώτημα γιατί και έως πότε οι αστυνομικοί θα μένουν εκτός κυβερνητικής πολιτικής;

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε όλα τα αιτήματα θεμιτάτονίζοντας ότι κάποια από αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί και στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών είναι να ενταχθούν σε σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής. Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα, στην αναγνώριση του χρόνου μετοχικής σχέσης στο Μ.Τ.Σ. των νεοεξερχομένων από τις παραγωγικές σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στην καθιέρωση ως ειδικής κατηγορίας εισαχθέντων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ., των τέκνων ή συζύγων αστυνομικών που έχουν τεθεί σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας.

Εμείς σαν ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ εκτός την θέση μας για το δίκαιο των αιτημάτων των Αστυνομικων και για το λειτούργημα που επιτελούν θα αναμέναμε και ανάλογη κίνηση απο το Υπουργείο Άμυνας  . Το οποίο ας  αφήσει λίγο τις ανακοινώσεις για την Ατζέντα 2030  και να διαβάσει το τελευταίο άρθρο μας  με τίτλο   Οι εκλογές και οι απογοητευμένοι Στρατιωτικοί   .Ίσως επιτέλους καταλάβει ότι οι Στρατιωτικοί δεν είναι υπεράνθρωποι έχουν αντοχές ,οικογένειες και χρειάζονται στήριξη με έργα και όχι με  ωραία λόγια  .Να ασχοληθεί επιτέλους με το προσωπικό του με τα προβλήματά του, που συνεχώς μεγαλώνουν τα τελευταία χρόνια γεγονός που φαίνεται και στον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων ακόμα και νέων Αξιωματικών , καθώς και απο τα κενά στις Στρατιωτικές σχολές   .Αλλωστε το έχουμε αναφέρει πολλές φορές .ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !


Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μισθοδοσία Μηνός Δεκεμβρίου .Πληρωμές Εκτός Εδρας -Αποζημιώσεις Ασκήσεων .Δειτε τις ημερομηνίες πληρωμής

Συγνώμη κύριε Υπολοχαγέ, συγνώμη κύριε Λοχία … Ενα άρθρο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το αποκαλυπτικό βίντεο του Υπολοχαγού που παραιτήθηκε και πρέπει να δει ο Πρωθυπουργός

Ο υπερπληθυσμός των ανωτάτων ,οι διακρίσεις με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς και οι ξεχασμένοι Υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ